Geniet van het beste eten ter wereld met Gordon Ramsay’s Paté.Tijdens de…
Jamie Oliver: makkelijke pompoensoep en knapperige croutons
De herfst is zeker niet compleet zonder een verwarmende kom pompoensoep. Probeer…
Romige Toscaanse zalm in knoflooksaus (30 minuten diner!)
Dit recept voor romige Toscaanse zalm is super gemakkelijk te maken! Een…
Snel en Gemakkelijk Recept voor Scampi Fajitas in 30 Minuten
Ben je op zoek naar een makkelijke, smakelijke maaltijd die ook nog…
Gemakkelijk en lekker: Patatas bravas met krokante aardappelen
Patatas bravas, een van de meest populaire Spaanse tapas, het perfecte gerecht…
Zomerse mocktail: Bereid een verfrissende Mojito zonder alcohol
Mojito Mocktail zonder alcohol 0%Voor mij is er niets zomerser dan een…
Griekse Gehaktballen met Tzatzikisaus: Snel en Gemakkelijk….Keftedes
Snelle Griekse gehaktballen met tzatzikisaus….ofwel….KeftedesGevuld met verse kruiden is een snel en…
Zoetzure Scampi’s met Noodles
Zoetzure Scampi’s met NoodlesBinnen een half uur staan deze Zoetzure Scampi’s met…
Yakitori kip-spiesjes, simpel en snel klaar
Yakitori kip-spiesjesLaten we beginnen met de saus, een “tarrasaus”, een zoete dikke…
Winterkost – Dé Zuurkoolschotel die iedereen lust
Winterkost – De Zuurkool schotel die iedereen lustHet is koud en nat.…
Kip Stroganoff – Comfortvoedsel voor in de Herfst
Retro-gerecht: Kip Stroganoff. Maar wat is het eigenlijk voor een gerecht? Ken…
Cowboy botersausje – Dit knoflook botersausje is echt de bom!
Dit “Cowboy” botersausje verovert op dit moment de wereld!!Volkomen te begrijpen natuurlijk,…
Romige Pesto Kip met geroosterde Tomaten
Romige Pesto Kip met geroosterde Tomaten. Super heerlijk en romig! Deze romige…
De grote “Ham Vraag”……De Spaanse hammen Serrano of Iberico….
De grote “Ham Vraag”de Spaanse hammen Serrano of Iberico….Het verschilIn traditionele Spaanse…
Kleren maken de Hond
Vandaag ga ik een keer iets vertellen over één van mijn honden,…
Makkelijke pokébowl met zalm
Pokébowl is een eeuwenoud, traditioneel gerecht uit Hawaï, dus niet uit Japan,…
Pasta Caprese met Burrata
Soms moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn.Deze Caprese Pasta…
Scampi’s met Romige tomaten Risotto
Risotto, om de een of andere reden hangt hier een stigma omheen…
Take it easy & make it cheesy….. De “Drie kazen tosti” uit Disneyland.
Een Tosti, wie houdt hier nu niet van. En een tosti als…
Brusselse Wafels voor je lieve valentijn
Brusselse Wafels voor Valentijn.Hier hoef je dus echt geen goeie kok in…
Let’s think “Pink”…. De rode biet Latte (Bieten Koffie)
S’ ochtends brandstof opdoen met een verwarmende rode biet Latte (rode biet…
Lekker en Simpel…Hammousse met Komkommer
Vandaag geef ik je een recept van een gerechtje dat je heel…
De magische kracht van “Cordyceps”…..
De magische kracht van “Cordyceps”Wat hebben we toch leuke feestdagen gehad.Helemaal volgepland,…
Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”
The Mistletoe Kus: een kerstcocktail met wodka, citroensap en een speciale en…
De “Moscow Mule” cocktail
Vandaag een wel héél bekende cocktail. De “Moscow Mule”.De Moscow Mule is…
“Dark ‘N’ Stormy” Rum Cocktail
Een van de eenvoudigste cocktails om te maken, de donkere smaken van…
Pruim en Tijm Prosecco Smash Cocktail
Nog maar enkele dagen en het is al zover, dan duiken we…
Dit is toch écht wel mijn “Kopje Thee”.
Al van kinds af aan wordt er bij ons thee gedronken. Hele…
Pittige Scampi’s met avocado – crème
Gemarineerde pittige scampi’s gegarneerd met een huisgemaakte avocado crème en heerlijke koolsla……
Biefstuk met chocolade-balsamicosaus
Je zou het niet zeggen maar een biefstuk bakken met chocolade-balsamicosaus is…
De 5 Moedersauzen ofwel basissauzen, hollandaisesaus, tomaat, bechamelsaus, espagnole en veloute. Sausjes maken voor dummies.
De vijf moedersauzen zijn hollandaise, tomaat (tomatensaus), bechamelsaus, espagnole en veloute.Een moedersaus…
Chaos is een vorm van orde.
“Het Briefje”
Als echte foodie ben ik natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe ideeën…
Aardappelgratin met “vergeten groente” pastinaak
Vandaag een ovenschotel met groente die ik letterlijk ook echt vergeten was.Vorige…
Bechamelsaus (basissaus) maar hoe maak je die nu eigenlijk?
Bechamel, ook wel witte saus genoemd, is een van de vijf “moedersauzen”…
Oud Hollandse Boterkoek
Boterkoek, zo lekker! Samen met appeltaart toch wel de toppers onder het…
Balsamico Geglazuurde Spruitjes Met Spek
Deze Balsamico Geglazuurde Spruitjes Met Spek zal elke scepticus zeker veranderen in…
Scampi’s Lo Mein
Lo mein, je kent het waarschijnlijk wel. Lo mein is een Chinees…
“Stromboli”…De gevouwen Pizza, maar dan anders…
Nee, dit is geen zelfverzonnen gerechtje. De “Stromboli” bestaat echt. Het ziet…
Naan met Knoflook en Koriander
Het aller-aller-allergemakkelijkste brood om zelf te maken. Je hebt ze vast wel…
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus
Als het een keertje snel moet gaan, of je voor meerdere mensen…
Knoflook brood om te breken
Wat als je een lekkere snack op tafel kunt toveren voor minder…
MOCKTAILS !!!!!
Verfrissend water met smaakjes…..Munt, Basilicum en Rozemarijn.
Deze alcoholvrije mousserende mocktails zijn het perfecte, verfrissende drankje voor de zomer…
Foodtruckers Hamburger Rub voor op de BBQ
Je hebt hamburgers uit de vriezer van bijvoorbeeld Mora of van Beckers,…
BOUILLABAISSE uit de Provence
BOUILLABAISSE uit de Provence Zoals de Nederlanders de erwtensoep, (of in de…
Zomers, Verfrissend en kruidig : De “Basilicum Gin Smash” Cocktail
Wat een mooie weersvoorspellingen hebben we toch. Een prachtig zonnig weekend voor…
Gevulde kipfilet uit de airfryer “Hasselback style”
Gevulde kipfilet uit de airfryer (Hasselback style) is een lekker super pittige
koolhydraten arm maaltijd met kaas en spek.
Er zijn maar 5 ingrediënten nodig om deze glutenvrije, keto-vriendelijke maaltijd te maken.
koolhydraten arm maaltijd met kaas en spek.
Er zijn maar 5 ingrediënten nodig om deze glutenvrije, keto-vriendelijke maaltijd te maken.
Bavette steak in Tamarinde gemarineerd
Bavette steak in Tamarinde gemarineerdFlanksteak of Bavette steak wordt werd vroeger in…
Steak Tartare ofwel steak tartaar
Steak tartaar. Of steak tartare. Een van die gerechten die constant in…
CHOCOLADE CHARCUTERIE BORD voor Valentijn
Op zoek naar een makkelijk idee voor Valentijnsdag? Wat dacht je van…
Spaghetti Carbonara / Pasta Carbonara
Vandaag een gerecht wat je zo gemakkelijk zelf kunt maken zonder pakje of zakje van Knorr of maggi. Hier het doodeenvoudige recept van Spaghetti Carbonara.
Zeeuws Spek van Sergio Herman
Sergio Herman…..je kunt er niet omheen, Als je aan Sergio denkt, denk…
Duivelse scampi’s / Scampi diabolique
Duivelse scampi’s, scampi diabolique Dit gerecht is erg pittig, ergens tussen een…
DE BESTE ZWEEDSE IKEA GEHAKTBALLEN EN JUS
Wie Ikea zegt, zegt betaalbare meubels, maar eigenlijk ook in een adem…
Tilapia in een korstje van parmezaanse kaas
Gebakken Tilapia in een korstje van parmezaanse kaas. De vis wordt tegenwoordig…
“Curryworst” het ultieme kerstmarkt comfort Food uit Duitsland
kerstmarkten, winter-fairs, een dagje winkelen in Duitsland. Een Curryworst hoort daar helemaal…
Scampi Diabolique (Duivelse Scampi)
Scampi Diabolique (Duivelse Scampi) Culinaire fastfood op en top. Vinger-likkend lekker. Scampi…
“Vol au Vent”, Kippenragout of koninginne-hapje
De Vlaamse klassieker “Vol au Vent”, of Kippenragout. De betekenis van de…