Duivelse scampi’s / Scampi diabolique

Duivelse scampi's, scampi diabolique
Dit gerecht is erg pittig, ergens tussen een zwetend voorhoofd en tranende ogen! Maar ja.....Soms moet je gewoon je smaakpapillen eventjes weer wakker maken. En dat gaat hiermee dus zeker lukken.

Dit is echt koken met wat je al in huis hebt.

Komt ie:

Wat heb je nodig:

800 gram pasta 
1/4 kopje mayonaise
1/4 kopje chilipasta (harissa of chillisaus, wat je lekker vind, als je misschien sambal gebruikt, zal een eetlepel genoeg zijn.)
2 teentjes knoflook, geperst
500 gram scampi's, gepeld
1 theelepel zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel plantaardige olie
1 limoen, geperst
1 ui, fijngehakt
1/4 kop koriander, fijngehakt
Rode chilivlokken, voor garnering



Aan de slag:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.

Meng de mayonaise, chilipasta en knoflook in een kleine kom. Zet dit even opzij.

Voeg in een andere kom de scampies, zout, cayennepeper en knoflookpoeder toe. Roer om garnalen te marineren.

Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de scampies toe en bak deze ongeveer 2 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten. Voeg pasta en saus toe aan de pan.

Zet het vuur uit en roer tot de pasta is bedekt.
Voeg limoen, groene uien en koriander toe en garneer met rode chilivlokken.
 
Source: Tastemade
%d bloggers liken dit: