Ben je op zoek naar een makkelijke, smakelijke maaltijd die ook nog heel snel klaar is?
Probeer deze Scampi Fajitas!
Dit recept voor scampi’s fajitas is een heerlijk gemakkelijk gerecht, een maaltijd binnen 30 minuten op tafel!
Eet het met tortilla’s, bij wat rijst, of als fajitasalade!
Wat heb je nodig: (4 Personen)
Voor de groenten:
1 eetlepel avocado- of olijfolie
1 rode paprika, in plakjes
1 groene paprika, in plakjes
1 gele paprika, in plakjes
1 kleine witte of rode ui, in plakjes gesneden
zout en peper naar smaak
Voor de garnalen:
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gerookte paprika
zeezout en peper naar smaak
1 pond grote garnalen, gepeld en ontdaan van de darm, staarten verwijderd indien gewenst
Optioneel voor het serveren:
limoenpartjes
bloem- of maïstortilla’s
verse gehakte koriander
avocado, salsa, kaas en hete saus (harissa)
Aan het werk:
Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de paprika’s en ui toe aan de pan en bak, af en toe roerend, tot de groenten zacht en aan de randen verkoold zijn. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Meng ondertussen in een klein schaaltje de chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprikapoeder en zout en peper naar smaak.
Je kunt de pepers eruit halen en apart zetten of ze in de pan laten en de garnalen toevoegen. Strooi de kruidenmix over de garnalen en groenten. Roer dit alles goed door. bak voor ongeveer 4-5 minuten of tot de garnalen gaar zijn. Ze zijn roze en ondoorzichtig als ze helemaal gaar zijn. Je wilt de garnalen niet te gaar koken, want dan drogen ze uit.
Serveer met tortilla’s en andere toppings die je lekker vindt. Besprenkel met verse limoen en geniet ervan!
Op deze site vind je vele recepten met scampi’s.
zie ook bijv: Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus of Scampi’s Lo Mein