Knoflook brood om te breken

Wat als je een lekkere snack op tafel kunt toveren voor minder dan €1,50, met maar 5 ingrediënten, en ook nog binnen een half uurtje op je bordje.  Een knoflookbrood om te breken om precies te zijn. 
Uiteraard kun je hier allerlei broden voor gebruiken, van een stokbroodje tot een ciabatta. Ik heb deze keer een Turks brood gebruikt. Deze zijn erg goedkoop, en zijn Uiteraard te krijgen bij de Turkse Bakker of Kruidenier. Ik heb ze ook zien liggen als afbak-versie bij de grote supermarkten.
Met dit warme weer heb je natuurlijk altijd kans dat je uien en knoflook gaan uitschieten, dus voor de knoflook heb ik altijd een pot gesneden in de koelkast staan,  en voor de uien heb ik een gedroogde versie voor het geval ik misgrijp.
Deze heb ik voor deze versie ook gebruikt, maar vers is natuurlijk altijd beter. 



Wat heb je nodig:
1 brood ( Turks, ciabatta, vloerbrood… kan allemaal)
Bakboter ( margarine)
1 1/2 theelepel kleingesneden knoflook 
1 ui ( fijngesneden)
Geraspte kaasBieslook ( evt ter garnering)



Aan het werk:
Verwarm de oven tot 175 graden.
Snij de margarine in blokjes ( dan smelt het gelijkmatiger)
Snij ook de knoflook en de ui.
Smelt de boter in de pan en voeg voor het bruin worden de ui en knoflook toe.
Laat een minuutje bakken/ sudderen.
Haal de pan van het vuur.
Snij vervolgens het brood half door in dobbelsteentjes. ( zie foto) zorg er wel voor dat je niet helemaal doorsnijdt, want dan is je breekbrood om zeep. 



Vul je sneden met de boter met knoflook en ui. Dit gaat gemakkelijk met een mes of lepel.
Strooi de geraspte kaas over het brood. En evt wat bieslook.
Zet het brood in de oven op een grill- of bakplaat en bak deze voor ongeveer 9 minuten
Je brood is dan klaar,  en je kan aanvallen.

Eet deze lekker voor de tv, of als voorgerechtje.

Mocht je nu op zoek zijn naar een lekkere dip, probeer dan deze eens, denk dan eens aan deze guacamole dip

Eet smakelijk 


%d bloggers liken dit: