CHOCOLADE CHARCUTERIE BORD voor Valentijn

Op zoek naar een makkelijk idee voor Valentijnsdag? Wat dacht je van een charcuteriebord met chocoladethema die je eventueel kunt combineren met een dessertwijntje of een mooi glaasje Port.

Investeer eens in een avondje samen.


Ik kan nu allerlei chocolademerken gaan noemen, maar er zijn van wel echte chocolaterie├źn bij je in de stad te vinden, waar ze nog met de hand worden gemaakt, en je jezelf kunt laten inlichten naar smaak.

Ga voor vers rood fruit (rood is de kleur van de liefde) van de groenteman om de hoek. Denk aan Aardbeien, frambozen en rode bessen. Vergeet geen paar takjes munt erbij te kopen.

Een Slijterij om de hoek kan je vast wel vertellen welke wijn je daar het beste bij kan drinken. Een muscat wijn of een rode Ruby port zal het in ieder geval zeker heel goed doen hierbij.

Je hebt vast wel een mooi houten bord, of een gekleurde schaal ergens liggen.
Laat je fantasie maar de vrij loop nemen met inrichten van je bord.

Een kommetje met gesmolten chocolade maakt het natuurlijk af voor je fruit. Hier is een manier hoe je snel en gemakkelijk chocolade kunt smelten in je magnetron.

Pak een magnetron bestendige schaal en doe de chocolade hier in. Zorg dat je de magnetron op halve stand zet, en laat deze dan steeds maximaal 30 seconde verwarmen. Iedere 30 seconde het mengsel goed doorroeren (anders verbrand het).

Hieronder wat voorbeelden hoe je bord in kunt richten.


Bron: Plaiting&pairing

Bron: Modernhoney
Veel plezier en romantiek gewenst.



%d bloggers liken dit: