Geglazuurde Buikspek uit de Slowcooker

Geglazuurde Buikspek uit de Slowcooker

Buikspek uit de slowcooker met honing en balsamico glazuur – Ongelooflijk mals en doordrenkt met een kleverig, pittig glazuurtje.
De slow-Cooker houdt de smaken echt goed vast, en het eindresultaat is een heerlijk, mals en uit elkaar vallend mals stuk varkensvlees. Dit wordt zeker een hit voor zowel de lunch op zondag als voor je georganiseerde dinertjes.


Wat heb je nodig:
(1kg) buikspek
Grof zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Een snuifje Cayennepeper, optioneel

Voor het glazuur:
1/4 kop (60 ml) balsamicoazijn
1/4 kop (60 ml) kippenbouillon
4 eetlepels honing
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden (of gedroogde oregano, basilicum en tijm)
Grof zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak



Aan het werk:
1.Snij het buikspekvel met een scherp mes diagonaal in een ruitpatroon. Breng op smaak met zout, peper en Cayennepeper, wrijf het goed in de huid.

2.Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de buikspek toe, met de huid naar beneden en bak 3 minuten tot hij knapperig en goudbruin is. Vet de bodem en zijkanten van uw slowcooker licht in en breng het vlees over naar het slowcooker.

3.mix de balsamicoazijn, kippenbouillon, honing, knoflook, olijfolie, Italiaanse kruiden en zwarte peper in een kleine kom. Sprenkel het mengsel over de buikspek. Sluit het deksel en kook op HIGH gedurende 4 uur of op LAAG gedurende 7 uur.

4.Snij de varkensbuik in de gewenste dikte en serveer onmiddellijk met rijst, noedels of over sandwiches en taco’s. Genieten!!!

Opmerking:

  • U kunt een beetje van de jus apart houden en het 4-5 minuten in een pan laten koken tot het ingedikt is en het erbij serveren.
  • Heb je nu geen Slowcooker, en wil je dit toch gaan maken, kijk dan eens op dit schema, hier staan de oventijden beschreven. Of in de airfryer, bekijk dan ook eens dit recept

Eet smakelijk


Bron: Eatwel