Chinees geroosterde buikspek uit de airfryer

Eet smakelijk!!!! 🙂  Het voordeel van buikspek bakken in de airfryer is dat veel van het vet achterblijft in de airfryer dus niet mee opeet. Resultaat een heerlijk krokant stuk buikspek. Deze marinade geeft het uitgebakken buikspek een opvallende kleur en een heerlijk chinese smaak. het recept buikspek uit de airfryer.

Tip: Zet de airfryer in een goed geventileerde ruimte ivm de rook die vrijkomt.

Wat heb je nodig:
Een stuk buikspek
1 ½ eetlepel peperkorrels
2 eetlepels frof zeezout
2 theelpels 5 kruiden poeder
2 theelepels suiker

Aan het werk:

Rooster de peperkorrels heel even in een pan, en maak ze dan klein.

Mix het zeezout met de 5 kruidenpoeder en de suiker met de peper.

Kook wat water in de waterkoker, en giet dit over de zwoerd van het vlees, en laat het uitlekken, wrijf hierna de zwoerd goed droog. Wrijf hierna het vlees in met de kruidenmix.

Bewaar het vlees in de koelkast voor minimaal 8 uur.

Laat de airfryer voorverwarmen tot 180 graden. Bak het vlees daarna voor 15 tot 30 minuten. (afhankelijk van de hoeveelheid van het vlees)

Eet smakelijk 🙂

Bron: Fatponies

0 comments on “Chinees geroosterde buikspek uit de airfryerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *