Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus

Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus

Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus

Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus
Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus

Romige Toscaanse scampi’s omhuld met een lichte en romige, rijke knoflook-parmesaanse saus gevuld met zongedroogde tomaten en spinazie! Je maakt gegarandeerd indruk!!!!

Laat mensen zich afvragen of er een verborgen chef-kok in je keuken staat met deze romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus. Snel en gemakkelijk te maken, en in minder dan 15 minuten op de tafel.

een aantal tips:

  • Je kunt scampi’s met of zonder staart gebruiken. We hielden het voor het visuele impact, is mooier op de foto:).

  • Probeer verse, wild gevangen garnalen te vinden. Diepgevroren garnalen zijn ook goed, maar vers hebben ze altijd een betere smaak.

  • Ik gebruik zongedroogde tomaten in olie en laat ze uitlekken en bewaar ongeveer 1 theelepel voor extra smaak tijdens het koken.

Wat heb ik nodig:
2 eetlepels gezouten boter
6 teentjes knoflook, fijn in hele kleine blokjes gesneden
1 pond (500 g) scampi’s (of garnalen), met of zonder staart
1 kleine ui, klein gesneden
½ kopje witte wijn (OPTIONEEL, maar wel lekker :))
150 g in potje gedroogde tomaat strips in olie, uitgelekt
1 ¾ kopje kookroom
Zout en peper, naar smaak
3 kopjes verse spinazie bladeren, gewassen
2/3 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel maizena gemengd met 1 eetlepel water (optioneel)
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel (verse) peterselie, gehakt
Bekijk hier het filmpje met instructies…

Aan het werk:

Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de knoflook toe en bak tot ze je het goed ruikt (ongeveer één minuut). Voeg de garnalen toe en bak twee minuten aan elke kant, tot ze
net gaar en roze zijn. De garnalen mogen nu even uit de pan en in een kom apart gezet worden.

Bak de ui in de boter die nog in de pan zit. Schenk de witte wijn erin (indien gebruikt) en laat deze tot de helft inkoken, terwijl u eventuele stukjes van de bodem van de pan schraapt. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak gedurende 1-2 minuten om hun smaken vrij te laten komen.

Zet het vuur laag en medium, voeg de helft en de helft toe en breng zachtjes aan de kook terwijl u af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze in de saus verwelken en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas door de saus smelt. (Voeg voor een dikkere saus het mengsel melk / maizena toe aan het midden van de pan en laat sudderen terwijl u het mengsel snel doorroert tot de saus dikker wordt.)

Voeg de garnalen terug in de pan; bestrooi met de Italiaanse kruiden en peterselie en roer er doorheen.

Serveer over pasta, rijst of nog lekkerder, met een stokbroodje…. 🙂

Eet smakelijk……

bron: CafeDelights

 

 

Romige Toscaanse scampi’s in knoflooksaus