Tilapia in een korstje van parmezaanse kaas

Tilapia met een korst van parmezaanse kaas

Gebakken Tilapia in een korstje van parmezaanse kaas.

De vis wordt tegenwoordig duur betaald….letterlijk….Maar mijn liefde voor een lekker visje is er, en dat zal ook altijd zo blijven.
Vandaag dus een recept met een wat goedkopere vis, de Tilapia.

Wat is Tilapia?

Tilapia is een witte vis, qua smaak en textuur vergelijkbaar met kabeljauw, maar de textuur van tilapia is iets steviger. Tilapia schilfert wanneer gekookt en is zeer veelzijdig voor veel recepten. Tilapia is een zoetwaterkweekvis die in veel landen over de hele wereld kan worden gekweekt.

Vis is goed voor je, het is een geweldige manier om variatie aan je tafel toe te voegen en het duurt slechts enkele minuten om deze te bereiden.

Tilapia met een korst van parmezaanse kaas is een licht, knapperig en subtiel gearomatiseerd gerecht dat minder dan 20 minuten duurt om te maken. Ik gebruikte in dit geval dus tilapia-filet, maar hierin kun je wisselen in vissoort naar wens. Dit recept is echt super eenvoudig en zeer zeker smaakvol!

Het wordt perfect geserveerd met een koolsalade, gebakken aardappelen of zelfs met een lekkere boerenkoolstampot.

De tilapiafilets worden ondergedompeld in een eimengsel, bedekt met parmezaanse gekruide pankokruimels en gebakken tot goudbruin.

Ruil met voor voor witte visfilet je maar wilt…
Als je geen tilapia bij de hand hebt, werkt dit eenvoudige recept met elke witte vis. Als de filet dikker is, moet je misschien wel een extra minuut of twee toevoegen om ervoor te zorgen dat deze perfect gaar is.

Hoe maak je de Tilapia met parmezaanse korst?

1. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bereid vis volgens onderstaande recept.
2. Voeg vis toe en bak ongeveer 3 minuten per kant of gewoon gaar.
3. Houd warm op een lage oven (100/125 graden C) als u ze in delen bakt.
4. Serveer warm met je bijgerechten.

Voor alle methoden is het een goed idee om een vleesthermometer te gebruiken om te controleren op gaarheid (60 graden C). De vis schilfert gemakkelijk af wanneer het klaar is.

TIP: Het paneer op de vis is redelijk licht, dus laat de vis een minuut of twee rusten voordat je hem serveert, om er zeker van te zijn dat hij er niet af valt.

Ik gebruik Panko voor dit recept. Dit is een paneermeel afkomstig uit Azie, dit is wat luchtiger en wordt krokanter als je gaat bakken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon paneermeel gebruiken hiervoor.

Wat heb je nodig: voor 6 personen

6 tilapiafilets ontdooid indien bevroren
2 eieren
4 theelepels mosterd
2 eetlepels water
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
schijfjes citroen voor het serveren

De Paneer

1 1/2 kopjes Panko broodkruimels
1 kop cornflake kruimels
1/2 kopje verse geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel peterselie vlokken
1/2 theelepel zout en peper

Aan het werk:

1. mix zorgvuldig de eieren, mosterd en water in een kleine kom. Zet deze eventjes apart. Combineer alle ingrediƫnten voor de coating in een aparte schaal.

2. Dompel elke tilapia-filet in het eimengsel en vervolgens in het kruimelmengsel. Zorg ervoor dat je de kruimels in de vis drukt en zorg ervoor dat deze volledig is bedekt.

3. Zodra alle filets zijn bedekt, verwarm je boter en olijfolie voor in een koekenpan op middelhoog vuur.

4. Leg de gecoate visfilets in de koekenpan en dek af met een deksel. Kook 3 minuten. Draai de vis om, dek opnieuw af en kook nog eens 3 minuten.

5. Serveer met verse schijfjes citroen.

Eet smakelijk…:)




Alle credits voor: Michael Taylor

%d bloggers liken dit: