hamburger-rub

Foodtruckers Hamburger Rub voor op de BBQ

Je hebt hamburgers uit de vriezer van bijvoorbeeld Mora of van Beckers, en er zijn zelfgemaakte hamburgers. Dat is een wereld van verschil. Mocht je een BBQ gaan organiseren, gewoon thuis met wat vrienden, of waar dan ook, dan wil je natuurlijk wel met iets komen wat smaakt en echt is.
Deze Hamburger rub wordt door vele vele foodtruckers gebruikt, gebruik je hem op de BBQ, of je bakt hem in de pan, hij is altijd lekker. En wat er van de rub over is, stop je in een bakje, zet hem in je keukenkastje, en gebruik hem gewoon voor de volgende keer.

hamburger-rub

Wat heb je nodig:

1 pond half om half gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprika
1 theelepel bruine suiker
evt theelepel Worcestershire-saus


Aan de slag:

kneed het gehakt alvast in burger vormen, en Laat je burgers op temperatuur komen voordat je ze grilt, het wordt het gelijkmatiger gaar (geen doorbakken hamburgerranden en medium gaar van binnen).
Om je kruiden dry rub te maken, meng je gewoon het zout, de knoflook, de paprika en de bruine suiker in een kleine kom. Strooi het mengsel vervolgens gelijkmatig over beide kanten van elk hamburger en druk lichtjes aan om ervoor te zorgen dat alle kruiden goed hechten. Als de hamburgers heel erg droog lijken, kun je een theelepel Worcestershire-saus toevoegen aan je dry rub. Dit maakt het meer een pasta-consistentie, maar voegt wel extra smaak toe. Grill vervolgens je burgers tot de gewenste gaarheid.
Voeg kaas en andere toppings toe en geniet!



Een goede burgertip voor dit burgerrecept of welk burgerrecept dan ook is om je broodje te roosteren! Beboter de binnenkant van beide kanten van je broodjes en laat ze licht geroosterd worden, hetzij op het bovenste rek van je grill of in een koekenpan. Door een korst op je broodje te krijgen, helpt het om het gewicht van de burger meer te ondersteunen en het houdt ook specerijen en toppings vast zonder je broodje drassig te maken. Het hebben van een korst op het broodje voegt ook extra smaak toe aan de boter en een mooie textuur die contrasteert met de zachte buitenkant van het broodje en de crunch aan de binnenkant.


Eet smakelijk

Bronvermelding: Mommyspice

Voor meer recepten op de BBQ:
Bavettesteak op de BBQ
Jalapenoburger met cheddarkaas op de BBQ




%d bloggers liken dit: