Romige Pesto Kip met geroosterde Tomaten. Super heerlijk en romig! Deze romige pesto kip staat binnen 30 minuten bij je op tafel. Je Braad de kipfilets aan in een koekenpan, maakt de romige pestosaus en werk af met je eigen geroosterde tomaten.
Echt een super gemakkelijk zomers gerecht. Serveer deze romige pesto-kipfilets met pasta of rijst.
Wat heb je nodig:
4 middelgrote kipfilets
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
300 gram cherry tomaatjes
1/2 middelgrote ui , gehakt
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook , fijngehakt
1/4 theelepel zout + zwarte peper
1/2 kopje basilicum pesto
1/2 kopje kookroom
1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1/2 theelepel rode chilipeper vlokken (optioneel)
Aan de slag:
1. Om de pesto-kip te maken:
Verwarm je oven voor op 200 ºC.
Mix de cherrytomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper op een omrande bakplaat . Verdeel de cherrytomaten in één laag.
Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten klaar.
2. Kruid de kipfilets rondom met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
3. Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipfilets tot ze aan de randen bruin en gaar zijn – ongeveer 5 minuten aan elke kant. Leg de kip op een bord en zet opzij.
4. Fruit in dezelfde koekenpan de ui licht gekaramelliseerd, voeg indien nodig een beetje olie toe. Voeg knoflook toe aan de ui en bak 30 seconden tot geurig.
5. Voeg pesto toe en roer snel om te combineren met de ui. Giet vervolgens de kookroom erbij, roer voorzichtig en breng aan de kook.
6. Voeg de gebakken kip en geroosterde tomaten toe aan de koekenpan en verwarm een paar minuten. Serveer de romige pesto kip met geroosterde tomaatjes direct. Genieten! ❤️
Eet smakelijk!!
Probeer ook eens deze : Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus
Of: Spaghetti Carbonara / Pasta Carbonara