Vandaag een gerecht wat je zo gemakkelijk zelf kunt maken zonder pakje of zakje van Knorr of maggi. Hier het doodeenvoudige recept van Spaghetti Carbonara.
Ideaal voor de snelle keuken, als je van je werk thuis komt, of om een grote pan op tafel te zetten mocht er onverwachts bezoek op de stoep staan.
Het is echt spotgoedkoop en het kost je 10 minuten aan voorbereiding en 12 minuten om klaar te maken.
Slecht zes ingrediënten zijn er nodig voor dit snelle en lekkere recept.
Voor een luxere versie voeg je wat room (2 eetlepels) aan het mengsel van Parmezaanse kaas en eieren toe voordat je het het met de pasta mengt.
Wat heb je nodig: (2 personen, als je met 4en bent, gewoon verdubbelen)
1 theelepel zout
200 gram spaghetti of andere pasta mag ook natuurlijk.
1 teentje knoflook
4 plakken gerookt ontbijtspek of spekblokjes of pancetta
1 eetlepel olijfolie
40 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
zout en peper
Aan de slag:
Breng een grote pan met water op hoog vuur aan de kook. Voeg het zout toe en vervolgens de spaghetti. Breng weer aan de kook. Roer een keer en zet het vuur iets lager. Kook tien minuten, of tot de spaghetti beetgaar is.
Terwijl de pasta kookt, begin je aan de saus. Plet de hele knoflook zonder hem te pellen. Dat gaat het makkelijkst door er met de bodem van een pan op te slaan. Snijd het ontbijtspek als je dat gebruikt in kleine stukjes. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de olijfolie erin. Voeg na 30 seconde het gesneden ontbijtspek of de spekblokjes en de knoflook toe. Bak voor 8-10 minuten, of totdat het spek krokant en goudbruin is, en het vet eruit is gelopen. Gooi de knoflook weg en neem de pan van het vuur.
Terwijl je de spek bakt, rasp je de Parmezaanse kaas fijn en klop je de eieren met een vork los in een kan. Meng de helft van de Parmezaanse kaas met de eieren. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer de pasta beetgaar is, houdt je een kwart liter van het kookvocht apart, en giet je de pasta af in een vergiet. Doe de spaghetti over in de pan met het spek en voeg nog twee eetlepels van het achtergehouden kookvocht toe. Schenk er vervolgens het kaas-ei mengsel overheen. Meng alles snel door elkaar, zodat de pasta door het eimengsel, het spek en het bakvet wordt omhuld.
De restwarmte in de pan en de pasta is voldoende om de eieren binnen een minuut te laten stollen tot een romige saus.
Bronvermelding : Olivia’s cuisine