Dit “Cowboy” botersausje verovert op dit moment de wereld!!
Volkomen te begrijpen natuurlijk, want het is echt héél erg lekker!!
Zonder pakje of zakje, en zonder chemische ingrediënten. Dus zelf gemaakt.
Simpeler kan het bijna niet.
Je eet dit sausje bij de biefstuk of gegrilde kip, met groente of zelfs met gewoon wat geroosterd brood voor de tv.
Wat heb je nodig: (4 personen)
6 eetlepels boter , gesmolten
Sap en schil van een halve citroen
4 teentjes knoflook , fijngehakt
1 eetlepel Dijon-mosterd
Snufje cayennepeper
1/4 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gesneden bieslook
2 theelepels gehakte tijm
1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
Zout en versgemalen zwarte peper
Aan de slag:
1. Om het recept voor cowboy botersausje te maken: meng in een schaal de gesmolten boter, citroensap, knoflook, mosterd, cayennepeper en paprika. Klop de saus een beetje extra voor het luchtig te krijgen.
2. Roer de peterselie, bieslook, gemalen rode pepervlokken en tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
3. Serveer de cowboy botersaus bij gegrild vlees, zoals biefstuk of kip, om te dippen. Genieten!
Let op: als je meer saus wilt, dan kun je de hoeveelheden eventueel verdubbelen. En voeg voor een dikkere botersaus meer mosterd toe.
Enjoy your meal
(Eet smakelijk)
Een tijdje geleden heb ik een uitgebreide uitleg gegeven hoe je heel gemakkelijk een basis maakt voor ál je sausjes, zodat je nooit een pakje of zakje meer hoeft te kopen, klik hier.