Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Als het een keertje snel moet gaan, of je voor meerdere mensen zonder al teveel moeite een smakelijke maaltijd wil voorzetten. Dan is dit de perfecte schotel.
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus.
Echt iedereen kan dit klaarmaken.
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Hoe lang duurt het om kippendijen zonder botten zonder vel te koken?

Ze koken gemakkelijk en snel. Eerst heb ik de kippendijen 5 minuten aan één kant aangebraden in de pan op middelhoog vuur. Daarna heb ik ze omgedraaid en nog 5 minuten aan de andere kant op middelhoog vuur geschroeid. Vervolgens kookte ik ze nog ongeveer 5 of 10 minuten in de romige tomaten-basilicumsaus en ze waren klaar! Zorg dat de kip helemaal gaar is.

Wat heb je nodig: (4 personen)

olijfolie
800 gram kippendijen zonder vel
1 blik geperste tomaten
½ kopje kookroom
knoflook
verse spinazie
verse basilicum
geraspte Parmezaanse kaas, voor serveren

Aan de slag:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de kippendijen zonder vel (gekruid met peper en zout) aan één kant gedurende 5 minuten.
Draai de kippendijen naar de andere kant en bak nog 5 minuten.
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Haal de kip even uit de pan, voeg tomatensaus, gehakte knoflook en slagroom toe. Roer deze door. Voeg dan de spinazie en basilicum toe.

Kook de saus tot de spinazie geslonken is. Proef de saus en voeg indien nodig peper en zout toe.
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Voeg de gekookte kippendijen zonder vel toe aan de pan, verwarm de saus opnieuw met de kip erin. Zorg ervoor dat de kip helemaal gaar is en niet meer roze in het midden.

Lepel de saus over de Kippendijen, en je schotel is klaar.
Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus

Wat eet je bij de kippendijen?

Deze zijn lekkker zijn mer een pasta. Of serveer met geroosterde aardappelen of een aardappelpuree. Andere lekkere ideeën voor bijgerechten zijn gestoomde asperges, gekookte spinazie of gekookte snijbiet.

Als je genoten hebt van deze schotel met kippendijen, vind je deze recepten misschien ook lekker:
De allerlekkerste Hete Kip
Sticky Balsamico Kippe-dijen stoofpot uit de slowcooker of oven

Eet smakelijk

Kippendijen in Romige Tomaten Basilicum Spinaziesaus