Het gerecht dat van oudsher beschouwd wordt als zijnde de nationale schotel van Oekraïne. In Nederland een beetje een ondergeschoven kindje, en dat is erg jammer.
Kip Kiev, een gepaneerd en gebakken of gefrituurde kipfilet, is een fantastisch klassiek gerecht met toch een frisse smaak. Het is niet moeilijk te maken deze sappige kip met een krokant jasje en smeltende kruidige boter en absoluut de moeite waard!
Wat heb je nodig:
2 kipfilets
100 gram roomkaas met kruiden (bijv philadelphia)
¼ theelepel uitgeperste knoflook
1 eetlepel peterselie
1 ei losgeklopt
Paneermeel
Zout en peper
Aan het werk:
Mix de knoflook, de roomkaas en de helft van de peterselie door elkaar.
Snij de kipfilet dwars bijna helemaal door, zodat je deze open kunt vouwen. Leg deze opengevouwen op een stuk huishoudfolie, je legt er weer een stuk huishoudfolie op, en sla de kipfilet plat met bijvoorbeeld een deegroller.
Plaats de helft van het roomkaasmengsel op de filet, en vouw deze netjes dicht, en druk goed aan.
Meng de paneermeel met de overgebleven peterselie.
De kipfilet bedek je volledig met het losgeklopte ei, en vervolgens in het paneermeel, zorg dat alles goed is aangedrukt, en bedekt is. Als je de kip niet volledig dicht krijgt, kun je overwegen een cocktailprikker te gebruiken.
Bak de kip kiev’s op 180c in de airfryer voor ongeveer 25 minuten, of tot deze gaar is. (hangt een beetje af van de grootte van de kipfilet)
Eet smakelijk
Tip: Leg de kiev’s als je ze direct in de airfryer bakt op een stuk aluminium folie, dit ivm de evt lekkende kaas.
Bron: recepithis