Gegrilde Gamba’s met knoflook-roomsaus uit de airfryer
Vers wordt de tijgergarnaal of de Gamba in Europa eigenlijk bijna niet verkocht. Dit omdat het erg riskant is. Garnalen kunnen snel van kleur veranderen en worden snel oud. Als deze garnaal wel als ‘vers’ wordt aangeboden betreft dit meestal een ontdooit product. Daarom is diepvries een beter alternatief. Ze zijn in zijn geheel, zonder kop of gepeld verkrijgbaar. Tijger garnalen zijn in vergelijking met andere garnalen betaalbaar.
De ongepelde Gamba heeft nog een kop en staart. Ook kun je het beste het darmkanaaltje verwijderen. De kop trek je er zo vanaf. Vanaf de pootjes kan je de schaal er ook zo vanaf trekken. Knip of snij nu over de rug de gamba open. Je ziet hier een donker sliertje, dit is het darmkanaal. Even afspoelen onder de kraan en je gamba is schoon!
Vandaag een lekker recept als hapje, voor- of hoofdgerecht uit de airfryer.
De Gamba is uitermate geschikt om in de airfryer klaar te maken.
Wat heb je nodig:
1 doos/zak tijgergarnalen
20 gram margarine
3 teentjes knoflook
100 ml kookroom
100 ml mascarpone
citroensap
Zout en Peper
sateprikkers
aluminiumfolie
Aan het werk:
In een steelpannetje breng 20 gram boter aan het smelten {niet bruin laten worden}. De uitgeperste knoflooktenen mogen er nu bij. Even laten bakken. Nu mag de kookroom en mascarpone erbij gegoten worden.
Sprenkel naar smaak het citroensap erbij, blijven proeven, en afkruiden met peper en zout. Het sausje is al klaar.
Het voorbereiden van de gamba’s:
Bij dit recept laat ik de kop eraan zitten. Met een schaar knip je de benen eraf. Leg de Gamba op zijn rug en snijdt zijn buik verticaal open. Het vlees snijdt je ook helemaal door.
Tijdens het snijden vind je op zijn rug een zwarte streep, dit is het darmkanaal, deze moet je verwijderen.
Duw nu zijn buik ver genoeg open.
Druk nu de sateprikker in de buik, en duw deze door het hoofd. { zo blijven de gamba’s mooi recht}.
Grillen van de Gamba’s
Airfryer voorverwarmen op 180 graden
Leg wat aluminiumfolie aan de onderkant van je airfryer.
Gamba’s kruiden met peper en zout.
en De Gamba’s mogen nu het mandje in.
Grillen op 180 graden voor 4 minuten
Dresseer de Gamba’s op een bord of schaal en giet het sausje in de buik over het vlees.
Eet smakelijk
Bron: loft48