Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Mager vlees zoals varkenshaas heeft de neiging om droog uit de pan te komen. Iets te lang erin, en alles is om zeep. Er zit gewoon niet genoeg vet aan de haas om het vlees mals en sappig te houden in de slowcooker, tot aan nu…..

Nou die dagen zijn voorbij! Ik ben een paar maanden geleden begonnen met het testen van het recept voor een slowcooker-versie. Ik heb de varkenshaas onbesneden gehouden, ik heb alle soorten vetten toegevoegd, ik heb zelfs geprobeerd het varken te injecteren om het vochtig te houden. Geen succes. Uiteindelijk besloot ik dat het tijd was om deze varkensshow naar een hoger niveau te tillen en varkensvlees te gaan eten.

Hier volgt de lange lijst met ingredienten:

Grapje! 🙂 Deze Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas bevat maar 5 ingrediënten (zout en peper niet meegerekend) en het moeilijkste deel van de bereiding is het fijnhakken van de knoflook. Ik voeg het toe aan het slowcooker in overeenstemming met mijn blog-mode, zonder vloeistoffen. Maak je geen zorgen, het kookt en er komen vloeistoffen in de slow cooker terecht.

Geef de Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas een rusttijd van ongeveer 10-15 minuten (dit is misschien het moeilijkste van je dag) en snijd dan in porties. Ik vind 1,5 cm plakjes het beste zijn, en ik serveer 2-3 plakjes per persoon, afhankelijk van de grootte van de eetlust.


Wat heb je nodig:

2 varkenshaasjes

1 eetlepel olijfolie

Zout en peper

4 tenen knoflook (geperst of heel klein gesneden)

1/3 kopje lichtbruine basterdsuiker

8 plakjes ontbijtspek

Aan het werk:

Wrijf de varkenshaasjes goed in met de olie en peper en zout

vervolgens maak je een rub, met de knoflook en de bruine suiker, en smeer je de varkenshaasjes ook hiermee goed in.

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas

Pak de varkenshaasjes in met de plakjes ontbijtspek.

De haasjes mogen nu in de slowcooker, 4/5 uur op low.

Als je klaar bent met de kooktijd en om wat voor reden dan ook is het spek niet zo knapperig als je zou willen, haal je het varkensvlees en leg het 2-3 minuten op een bakplaat in de oven (houd het varkensvlees in het midden van de oven, niet te dicht bij de top).

Eet smakelijk


Bron: dinnerthendessert

 

Slowcooker Spek/Knoflook Varkenshaas