Winterkost – De Zuurkool schotel die iedereen lust
Het is koud en nat. We gaan over naar een recept wat daar volledig bij past. De Zuurkool schotel.
Echte Winterkost.
Niet iedereen houdt van zuurkool, maar wist je dat zuurkool vol zit met vitamines B en C. En laat dat nou juist de vitamines zijn, die je nu goed kan gebruiken.
Zuurkool gaat heel goed samen met Tomaat, en natuurlijk met een zoetje erbij bijvoorbeeld ananas. Dus die ingrediënten heb ik er vandaag bij gedaan.
Wat heb je nodig:
1 kilo aardappelen
100 ml melk
500 gram gehakt
een blikje tomatenpuree
klein blikje ananas
500 gram zuurkool
zakje geraspte kaas
Peper en zout
Aan het werk:
Schil de aardappelen en kook deze in ruim water met wat zout gaar.
Pureer de aardappelen met de melk tot een mooie romige puree.
Bak het gehakt gaar met wat peper en zout.
Nu mag het blikje tomatenpuree toegevoegd worden, en bak nog even een paar minuten door.
De ananas heb ik als laatst toegevoegd,
Vet een ruime ovenschaal goed in.
En giet het gehaktmengsel met de ananas in de schaal.
Vervolgens verdeel je de zuurkool over het gehaktmengsel, deze hoeft niet eerst verwarmd te worden.
Nu mag de aardappelpuree over de zuurkoolschotel verdeeld worden, en als laatst de geraspte kaas.
Dit kun je eigenlijk ook al de avond tevoren klaar zetten, en alleen opwarmen zodra je de volgende avond thuis komt van je werk.
Verwarm de oven voor op 200 graden, en je schotel mag afgebakken worden voor zo’n 30 minuten, of….tot je een mooi gouden korstje hebt.
Eet smakelijk.
Smaakt dit naar meer, kijk dan ook eens naar mijn “vergeten groente” Pastinaakschotel.
Of…de Witlofschotel met Ham en kaas van Peter Goossens.
Of…het is er echt weer voor….de Pompoensoep uit de slowcooker