Pompoensoep uit de slowcooker

Pompoensoep uit de slowcooker

Pompoensoep uit de slowcooker: Een Slowcooker is net een extra gezinslid: eentje die voor je kookt terwijl jij iets anders doet. Dat klinkt goed toch? Het is een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kan bereiden en kan daarom veilig aan blijven staan. Ook als jij niet thuis bent! De smaken blijven door de lage temperatuur ook veel beter bewaard, en dus ook de vitaminen. Vandaag maakt onze slowcooker een romige pompoensoep. Het is nu maart, dus het kan nog net… Ik deed het hakwerk, de “slome” deed de rest.

Wat heb je nodig:

  • 1/2 ltr bouillon
  • 1 flespompoen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • cayennepeper naar smaak
  • snufje nootmuskaat en kaneel

Optioneel: een eetlepel Creme Fraiche

Aan het werk:

Schil de pompoen, hak doormidden en haal de draden eruit. Snij in kleine blokjes, net als de wortel, ui, knoflook en appel en doe alles in de slowcooker met de halve liter (groente)bouillon. Voeg de kruiden toe. Op de lage stand duurt het 6-8 uur voordat de soep klaar is, op de hoge stand 3-4 uur. Als de soep klaar is voeg je naar smaak de creme fraiche toe en pureer je alles met staafmixer (of in de blender). Serveer de soep met een donker oerbrood.

Natuurlijk kan deze soep ook in de pan gemaakt worden. Fruit dan de ui even aan, voeg de knoflook en pompoen toe en schep even om. Dan de rest erbij. Je hebt wel iets meer bouillon nodig dan in de slowcooker, hou dat dus even in de gaten. Na een half uur tot 40 minuten is de pompoen zacht en klaar om gepureerd te worden. Wel regelmatig roeren.

0 comments on “Pompoensoep uit de slowcookerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: