<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>

Pasta Caprese met Burrata

<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>

Soms moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn.
Deze Caprese Pasta met Burrata is de perfecte maaltijd voor twee en kan niet simpeler om te maken!
Als je nog nooit burrata hebt gehad, staat je een traktatie te wachten. Het is als mozzarella, maar dan veel romiger. het heeft ook een zachte binnenkant, waarin je de pasta in kunt draaien. Burrata vind je in de meeste supermarkten, meestal in een pot pekel, in het koelschap.

<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>

Geroosterde Tomaten

Omdat de burrata vrij rijk en romig is, gaan we vrij licht in met de pasta zelf. Een ingrediënt dat prachtig samengaat met burrata is tomaat, en dat is precies waar we vandaag voor gaan.

Een manier om het beste uit tomaten te halen, is door ze te roosteren . Als je tomaten roostert, krijgen ze een diepere en vollere smaak. Je houdt een rijke en zoete tomatensmaak over die enorm veel smaak toevoegt aan de pasta.

Om de boel nog een tandje bij te zetten, roosteren we de tomaten in olie, samen met balsamicoazijn en knoflook. We gaan de tomaten ook in plakjes snijden voordat ze worden geroosterd, zodat de sappen kunnen vloeien en zich kunnen vermengen met de olie en azijn. Dit zal op zijn beurt helpen om de basis van de pastasaus te creëren.

Pasta caprese

Samen met de pasta en geroosterde tomaten gaan we ook heel veel verse basilicum toevoegen, die naast de burrata dit gerecht in een Caprese – stijl pasta verandert. Voor het gemak, en ook om geen van de heerlijke smaken in de ovenschaal verloren te laten gaan, gooien we de pasta er meteen in.

Zetmeelrijk Pasta Water

Giet het water niet af als de pasta gaar is. In feite wil je de gekookte pasta rechtstreeks uit de pan in de ovenschaal doen. Het pastawater zal helpen de olie te emulgeren en een zeer lichte/glanzende soort saus te creëren .

Burrata-pasta

Als je nog nooit burrata hebt gehad, staat je een traktatie te wachten. Het is als mozzarella, maar dan veel romiger.

Kan ik een ander soort kaas gebruiken?

Kort antwoord – nee. Hoewel mozzarella natuurlijk veel vaker voorkomt in een Caprese – situatie, is het niet zo romig. Vanwege de manier van vandaag, moet de kaas juist romig zijn!

Burrata-pasta serveren

Zodra je de burrata op de pasta hebt gelegd, wil je hem opensnijden. Vanaf daar kun je de pasta rond de vork draaien en vervolgens in de romige burrata draaien.
Ja, de hemel bestaat echt.
<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>

Wat heb je nodig: (2 personen)
200 gram Spaghetti
300 gram kerstomaatjes
150g bal
Burrata (of vergelijkbaar formaat)

1 klein bosje verse basilicum, grof gehakt (bewaar wat hele kleine blaadjes om te garneren)
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 el Balsamico Azijn
Peper en zout

<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>

Aan de slag:
Meng de knoflook, balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en zout en peper in een ovenschaal. Meng de gehalveerde tomaten erdoor en plaats ze 10 minuten in de oven op 200C. Haal ze eruit, geef mix ze en zet ze nog even terug in de oven voor nog eens 10-15 minuten, of tot ze zacht en licht gerimpeld zijn. De timing is afhankelijk van de grootte en sappigheid van de tomaten, dus klein beetje opletten.

Nadat je de tomaten erbij hebt gedaan en terug in de oven hebt geplaatst, doe je de pasta in gezouten kokend water en kook je deze gaar. Niet laten uitlekken.

Haal de tomaten uit de oven en begin met het overgieten van de gekookte spaghetti rechtstreeks uit de pan, en eventueel wat overtollig pastawater dat erbij komt.

Voeg basilicum toe en meng alles goed. Je wilt een glanzende en enigszins pittige textuur rond de spaghetti vormen. Als het te waterig is, meng het water met de olie. Als de pasta begint uit te drogen, voeg dan beetje bij beetje wat extra pastawater toe. Proef nu je creatie en voeg peper en zout toe naar smaak.

Serveer de spaghetti op een bord met wat extra basilicumblaadjes erop en de bol burrata in het midden. Snijd de burrata open om te serveren, en geniet ervan.

buon appetito

eet smakelijk

Kun je niet genoeg krijgen van Italië, en op zoek zijn naar nog meer klassieke Italiaanse recepten kijk dan eens naar deze Pasta Carbonarahttp://dedagelijksekost.nl/ik-heb-zin-in-vlees/spaghetti-carbonara-pasta-carbonara/, of deze Toscaanse Scampi’s, of deze romige Risotto met scampi’s

<strong>Pasta Caprese met Burrata</strong>