Romige kip met zongedroogde tomaten uit de Slowcooker


Pure zonnestralen op je bordje. Ik hou echt van mijn Slowcooker. Die “slome” maakt zonder er naar om te kijken de lekkerste gerechten klaar, mits uiteraard je de juist ingrediënten gebruikt.

Dit is er absoluut eentje van. Kipfilet in een super-romige saus met zongedroogde tomaatjes.

Eigenlijk kun je dit bij alles serveren, rijst, aardappeltjes of pasta.

Wat heb je nodig: 

  • 4 tot 6 kipfilets
  • ¼ kopje bloem
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 kopjes kippeboullion
  • ½ kopje zongedroogde tomaatje in olijfolie
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 kopje ongeklopte slagroom

    Aan het werk:

  1. verhit een koekenpan met wat olijfolie
  2. mix de peper en zout en bloem met elkaar, en dip daar de kipfilets in. Daarna 2 minuten aan iedere kant aanbraden en in de slowcooker plaatsen.
  3. Nu over de kippefilet mag de bouillon, zongedroogsde tomaatjes en basilicum.
  4. Zet nu de slowcooker aan op LOW voor 4 uur.
  5. Roer de room door de saus en je kunt serveren.Heb je nu geen slowcooker, en wil je dit toch maken, kijk dan eens op dit schema.

    Eet smakelijk

Bron: Chefintraining

 

0 comments on “Romige kip met zongedroogde tomaten uit de SlowcookerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *