Gebakken Banaan uit de airfryer

Tja, je moet dan ook wel van banaan en kaneel houden om dit lekker te vinden.
Iets met paneermeel lijkt vaak problemen te geven zodra je deze in de airfryer bakt, maar hier wordt de paneermeel of panko vooraf al gekleurd voor deze om de banaan gaat. Het komt dus mooi gekleurd uit de airfryer. Gebakken Banaan uit de airfryer

Wat heb je nodig:

3 eetlepels bak boter (voor de tropische twist, kokosolie mag ook)

8 rijpe bananen

2 eieren

bloem

3 eetlepels kaneelpoeder

1 paneermeel of beter nog Panko

Aan het werk:

1. Bakboter verhitten in een braadpan en hier de paneernmeel of panko voor 3 of 4 minuten verwarmen, of tot de een mooie goudgele kleur hebben. Stooi de paneermeel in een kom.

2. schil de bananen en halveer deze. Dip deze in de bloem, vervolgens in het geklutste ei en als laatste in de paneermeel. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Dan mogen ze de bak in van de airfryer. Geen lagen op elkaar leggen, dus maar een laag telkens gebruiken. Bestrooi de laag met kaneel.

3. verwarm de airfryer op 140 graden, en dan mogen ze 7 minuten bakken.(van koude start, 7 voor voorverwarmt.) Als ze klaar zijn, mandje verwijderen, en zachtjes schudden om de overtollige paneermeel eraf te schudden…

Eet smakelijk… 🙂

Bron: mommatoldmeblog

 

 

0 comments on “Gebakken Banaan uit de airfryerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *