kerstmarkten, winter-fairs, een dagje winkelen in Duitsland. Een Curryworst hoort daar helemaal bij, of vindt je van niet? Duitse curryworst, snacks voor rond te gaan.
Driftig ben ik op zoek gegaan naar het recept. Dit moet ik ook kunnen klaarmaken thuis.
Dit recept vond ik op een Duitse website, het was ook veel gemakkelijker dan ik verwacht had, en erg lekker. Het is voor 8 personen dus ook prima voor een feestje.
Wat heb je nodig:
2 uien
6 eetlepels olijfolie
3 theelepels currypoeder
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml sinaasappelsap
800 gram gezeefde tomaten
Zout en peper
8 flinke braadworsten
Aan het werk:
De uien klein snijden en in de olijfolie glazig bakken.
2 theelepels currypoeder en 1 theelepel suiker bij de uien strooien, heel even mee laten bakken, om de de smaken van de kruiden goed los te laten komen.
De tomatenpuree mag erbij, dit ook heel ven mee laten bakken, dan afblussen met de sinaasappelsap.
Zodra dit kookt mogen de gezeefde tomaten erbij. Af kruiden naar smaakt met peper en zout.
Dit mag een half uurtje met de deksel op de pan zachtjes pruttelen.
Hier een filmpje om het nog gemakkelijker te maken
Ondertussen, de braadworsten kruiden met peper en zout, en deze gaar bakken in een pan.
De worsten in stukjes snijden en dresseren met de saus. Afwerken met currypoeder.
Guten appetit ( Eet smakelijk 🙂 )
Ik heb hier ook nog een lekker recept van Churro’s uit de airfryer.
Bron: Rewe