Gestoofd Konijn uit de Slowcooker

Gestoofd Konijn uit de Slowcooker

Gestoofd Konijn uit de Slowcooker

Gestoofd Konijn uit de Slowcooker

Voor de mensen met het “flappiesyndroom”, dit is ook uitstekend te maken maken varkensvlees. Konijn stoven in de slowcooker

Konijn doet denken aan traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Heerlijk!

5 redenen om deze kerst konijn te kiezen:

Er zijn zo van die dingen die je niet luidop hoort te zeggen. Dat konijn op grootmoederwijze niet je favoriet is bijvoorbeeld. Pas op, begrijp me niet verkeerd, met pruimen of bier is konijn ook geweldig. Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden. Zo een stukje mager vlees op de grill of in de wok is onweerstaanbaar. En dan hebben we het niet eens gehad over deze vijf redenen om voor konijn te kiezen.

1. Zowel de som als de delen zijn overheerlijk

Wist je dat konijn een allround lekkernij is? Niet enkel een stoofpotje op grootmoederwijze is goddelijk. Ook lichte gerechtjes met enkel filet of bout zijn verrukkelijk.

2. Mager en overladen met smaak

Vergis je niet, achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

3. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Yép, dat heb je goed gelezen. Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

4. Van maandag tot feestdag

In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd. Maar ook in de wok, op de grill of in de pan is konijn super. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.

5. IJzersterk stukje vlees

Konijn bevat bijna 4 keer meer ijzer dan spinazie. Popeye moest het weten. Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een goeie stoofschotel met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie.

Vandaag een recept uit mijn Slowcooker. Met de kerst heb je het al druk genoeg toch?
Mocht je nu geen Slowcooker hebben, en wil je dit toch maken, kijk dan eens op dit handige schema.

Een kind kan de was doen.

Wat heb je nodig:

bakboter

  • 1 kleine ui, klein gesneden
  •  2 kleine preien, in halve maantjes gesneden
  •  1 knoflookteentje, klein gesneden
  • zout en peper om af te kruiden
  •  1 ½ kilo konijn
  •  2 kopjes water
  •  1/4 kopje mosterd
  •  1/4 kopje Balsamico azijn
  • 150 gram champignons

 Verse kruiden, zoals rozemarijn, tijm of Salie, of alle drie, mag ook.

 

Aan het werk:

In een verhitte braadpan, boter laten smelten. Bak je de uien, prei en knoflook tot deze gekleurd zijn. Dit mag daarna alvast in de Slowcooker.

Zet de pan weer op het vuur (medium) en smelt nog wat boter. Nu mag het konijn erbij, aan alle kanten een beetje bruin bakken. Het konijn bestrooien met peper en zout, Haal zodra het konijn bruin is deze uit de pan en dan mogen ze bij de groente in de slowcooker. ( Als je konijnenbouten hebt, zullen je ze niet in een keer aan kunnen bakken, maar dat geeft niets.

Twee kopjes water in de Slowcooker erbij gieten. Apart meng je de mosterd met de balsamico azijn, dit mag dan ook over het konijn in de Slowcooker.

De champignons snijden en over het konijn verdelen, samen met je verse kruiden.

Deksel op de pan, en zet de Slowcooker op High 3 uur, of Low 6 uur.

Serveren met Aardappelpuree, aardappelkroketten, wat verse groente of wat je maar lekker vindt.

Mocht het zo zijn, dat je na de bereidingstijd de saus te dun vind, giet deze dan in een steelpannetje, en laat deze wat inkoken, evt. wat maizena erbij.

Eet smakelijk

Bron: Guiltykitchen

Gestoofd Konijn uit de Slowcooker