Wat een mooie weersvoorspellingen hebben we toch. Een prachtig zonnig weekend voor de boeg, en er is weer van alles te doen overal. Wat fijn dat dat allemaal weer kan. Het is tijd voor een lekkere verfrissende en kruidige zomerse Cocktail. De “Basilicum Gin Smash”.
Ik heb deze alleen nog maar in het buitenland gedronken, maar wilde deze ook eens zelf een gaan mixen.
suikersiroop
De ingrediënten bevatten ook suikersiroop, die je niet per se duur hoeft te kopen omdat je het gemakkelijk zelf kunt maken. Het bestaat uit 3 delen suiker en 2 delen water. Doe de suiker in een pan, giet er heet water over en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Nu hoef je de siroop alleen nog maar af te laten koelen. Het is natuurlijk wel een voordeel als je de suikersiroop al van te voren hebt gemaakt, anders moet je te lang wachten op je cocktail.
Basilicum hoort ook thuis in de drank – waar komt het anders zijn naam vandaan? Je moet het met een stamper “modderen” en vervolgens in een shaker gieten met de suikersiroop, het citroensap en de gin. Vergeet natuurlijk de ijsblokjes niet.
Voordat je de gemengde ingrediënten in een glas doet, moet je de drank door een fijne zeef schenken zodat de basilicum wordt opgevangen. Als je wilt, kun je nu wat crushed ijs bijvullen en de cocktail decoreren met basilicumblaadjes.
Wat heb je nodig:
6 cl gin
2 cl suiker siroop
2 cl vers geperst citroensap
10 tot 15 verse basilicumblaadjes
IJsblokjes
Aan het werk:
Snij de citroen in partjes en doe hem samen met een handvol basilicumblaadjes in een cocktailshaker. Om de smaken goed vrij te laten komen, kneus je de blaadjes met een muddler. Plet ze niet tot moes, want dat ziet er niet uit en je wil ze niet mee opdrinken.
Voeg suikersiroop, gin en ijsblokjes toe en shaken maar tot de shaker koud aanvoelt.
Tot slot strain je alles (giet door het zeefje van de shaker) in een mooi glas. Afwerken met basilicumblaadjes en je zomerse cocktail is klaar.
Proost!!!
Bronvermelding: einekleinepriseanna