Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’

Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’

Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’

Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’Heb je het al gehoord….komend weekend is het weer culinair en gastronomisch verblijven in het mooie Belgische Antwerpen.

ANTWERPEN PROEFT: groot Culinair festival van 28 april tot 1 mei 2017

Heb je al gehoord van ‘gourmet fast food’, dat in ons land en daarbuiten aan een stevige opmars bezig is? Creatieve chefs die klassieke frituur- en aanverwante bereidingen met de beste ingrediënten naar een hoger niveau tillen, steeds meer mensen zijn fan.

Dit jaar zet “Antwerpen Proeft” deze nieuwe trend in de kijker. Je favoriet culinair festival vindt plaats van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei aan de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje.

Sterrenchefs, gesmaakte restaurants, bekende koppen en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechtjes aan. Gratis kookdemonstraties en culinaire workshops zijn een andere attractie.

Aan welk luxe fastfood mag je je verwachten? Würst van Jeroen Meus komt terug, met een nieuwe ‘haute dog’.

Of wat dacht je van de ‘bitterbal met Michelinster’, een creatie van De BallenBar uit Amsterdam en sterrenchef Peter Gast van het Zutphense restaurant ‘t Schulten Hues? Het hoofdingrediënt van deze gastronomische bitterbal, debutant op Antwerpen Proeft en voor het eerst in België, is een bouillabaisse van Hollandse garnaal.

Verder valt pionier Ellis Gourmet Burger op, die niet alleen topchef Wouter Keersmaekers (restaurant De Schone van Boskoop) in zijn team heeft opgenomen, maar ook Kaasaffineurs Van Tricht én tweesterrenchef Bart De Pooter (restaurant Pastorale).

Begin je al te watertanden? De luxekroket van Duck & More en gastronomisch verantwoorde gehaktbal van Wim Ballieu en Balls & Glory maken het voorlopige lijstje af.

‘Gourmet fast food’ op Antwerpen Proeft oa deze sterrenchefs:
_ Sergio Herman/ The Jayne
_ Jeroen Meus / Würst – Antwerpen
_ De BallenBar – Amsterdam (Nederland) / ‘t Schulten Hues * ^ ^ – Zutphen (Nederland)
_ Duck & More – Leiden (Nederland)
_ Ellis Gourmet Burger – Antwerpen / Pastorale * * ^ ^ ^ – Reet /
_ De Schone van Boskoop ° ^ ^ ^ – Boechout / Kaasaffineurs Van Tricht – Antwerpen
_ Wim Ballieu / Balls & Glory – Antwerpen

En nog veel meer….

* Sterren bij Michelin | ° Opgenomen in Michelin | ^ Koksmutsen bij Gault&Millau

Tickets voor maar 7 euro

Tickets voor ‘de grootste culinaire show van België’ (Gazet van Antwerpen) vind je online op proeft.be/tickets en bij deelnemende restaurants en culinaire speciaalzaken. Het voorverkooptarief, inclusief onder meer een gratis welkomstdrankje op het festival én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, is 7 euro voor een dagticket en 13 euro voor een combiticket.

Meer informatie: proeft.be (nieuwe website) en facebook.com/AntwerpenProeft

Bron: Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’

0 reacties op “Antwerpen Proeft”….’de grootste culinaire show van België’Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *