“Kruidentuintje” Citroen-Kip uit de Slowcooker of oven
Nu de lente in de lucht zit, willen we weer gezonder gaan eten en ons klaar maken voor het zomerseizoen, de in de winter verzamelde pondjes mogen weer verdwijnen! Dit slow cooker gerecht “Kruidentuintje citroen-kip” met asperges is perfect voor de lente en de zomer.
De kip is perfect gegaard met de citroen en verse kruiden in de slowcooker. Vlak voor het klaar zijn de verse groene asperges toegevoegd en netjes laten gaar stomen zodat ze mooi hun kleur bleven behouden. Het resultaat is een erg smakelijk en gezond gerecht, en wat ook ook nog erg gezellig en kleurrijk uitzag…
Wat heb je nodig: (4 personen)
1 ui, in ringen gesneden
4 Kippenfilets
1-2 theelepel oregano
3-4 takjes verse tijm
Sap van een halve citroen
verse groene asperges
Peper en zout
Citroen en verse peterselie om te garneren en serveren
Aan het werk:
Plaats de in ringen gesneden ui onder in de slow cooker, en de kippenfilets mogen hier bovenop.
Strooi de oregano over de kip, en knijp de halve citroen uit over de kip. De tijm mag nu als laatste verdeeld worden over het geheel, wat bovenop, maar ook wat tussen de kippenfilets. Kruiden met peper en zout
zet de slowcooker aan en hij mag op high voor 3 uur (of low voor 5-6 uur).
De laatste 30 minuten mogen de groene asperges toegevoegd worden op de kip, om klaar te stomen. (even de asperges wat afkruiden met peper en zout voor het toevoegen)
Serveer met verse peterselie en de rest van het citroensap.
Heb je nu geen slowcooker, en wil je dit gerecht toch maken,
Hier vind je een handig schema, hoe je dit kunt omrekenen zodat je dit in de oven of in de pan kunt maken.
Eet Smakelijk.. 🙂
0 reacties op ““Kruidentuintje” Citroen-Kip uit de Slowcooker of oven”Voeg die van jou toe →