Slowcooker “pulled beef” Burrito

Slowcooker “pulled beef” BurritoVandaag het slowcooker recept voor “pulled beef” Burrito’s met jullie. Normaal gesproken worden Burrito’s gemaakt met varkensvlees, maar rundvlees is eigenlijk ook erg lekker, zo niet nog lekkerder. Met dit recept kan een gezin eten met grote eters.

Er wordt in het recept gesproken van een Picadillomix van Jonnie de Boer, ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik geschrokken ben van het prijskaartje van deze mixen. Na wat gegoogle ben ik erachter gekomen dat deze dezelfde ingrediënten heeft als een ander potje Mexicaanse kruiden, dus, bij deze…(Tip) 🙂

Ik heb de Burrito’s geserveerd met een salade van tomaten, olie en wat koriander, en guacamole voor erbij.
Zelf de Burrito’s laten maken. Ik schrok wat van de hoeveelheid die er op tafel uiteindelijk stond, maar…..het was helemaal op… 🙂

Wat heb je nodig:

1 kilo sukadelappen

1 klein blikje tomatenpuree

2 – 3 teentjes knoflook

1 blokje runderbouillon

sap van 2 limoenen

1 middelgrote ui

2 eetlepels Picadillo kruidenmix van Jonnie Boer

peper en zout

Aan het werk:

Meng de Picadillo kruidenmix met peper en zout en wrijf er het vlees riant mee in. Braad het vlees even 2 minuten aan in een pan en leg ze vervolgens voorzichtig in de slowcooker. Meng in een kom de limoensap, tomatenpuree, knoflook en de runderbouillon. Voeg er iets warm water aan toe zodat het wat vloeibaarder wordt, en zodat de bouillon goed oplost. Schenk het vervolgens over je vlees heen. Snipper de ui en voeg bij het vlees. Zet de slowcooker op low (6-8 uur) of high (4-5 uur).

Als je vlees lekker zacht is geworden, til het dan uit de slowcooker en trek het als draadjes uit elkaar met twee vorken. Doe alles in een kom en meng het eventueel met wat sap dat achtergebleven is in de slowcooker, om het geheel wat smeuïger te maken. Je kunt de kom met het vlees op tafel serveren zodat iedereen hun eigen burrito’s kunnen bouwen, of je belegt je burrito’s zelf en serveert ze kant-en-klaar.

Mocht je deze post nu watertandend hebben gelezen en denken: MAAR IK HEB HELEMAAL GEEN SLOWCOOKER!? Geen nood. Een slowcooker koop je al vanaf zo’n €60,- bij Mediamarkt (bijvoorbeeld van het merk Crockpot). Ook kun je het vlees in de oven bereiden. 2 uur op 160 graden…is wel natuurlijk veel lekkerder in de slowcooker 🙂

Als je niet alleen de burrito’s wilt eten, kun je er ook heerlijke bijgerechten bij maken.

Je kunt naar hartenlust variëren. Pico di galo is een echte klassieker, een salsa bestaande uit gesnipperde ui, tomaat, en koriander. Ook is het lekker om er een lekkere, romige (zelfgemaakte) guacamole bij te serveren.

Bron: Beautylab.nl

0 comments on “Slowcooker “pulled beef” BurritoAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: