Dukkah-Dip

Dukkah-Dip

Bij een vriendin van me heb ik het voor het eerst gegeten….de Dukkah-dip….
en ik dacht….dat is echt mijn ding! Wat is dukkah hoor ik je denken? ?? 🙂 Dukkah is een mengsel van noten, kruiden en specerijen en soms zijn er ook geroosterde kikkererwten in verwerkt. Je gebruikt het als dip samen met olijfolie om bijvoorbeeld brood of stukjes groenten in te dippen.

Het is een ideaal hapje om op tafel te zetten. Eenmaal gemaakt kun je het in een goed afgesloten pot ongeveer een maand bewaren. Er is geen standaard recept voor dukkah, je doet erin wat je lekker vind. Mijn recept is op basis van cashewnoten en het is zooo lekker, en gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig:

150 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

1 eetlepel heel korianderzaad

2 eetlepels sesamzaad

1 eetlepel karwijzaad

1 eetlepel anijszaad

1 eetlepel gedroogde chilivlokken

1 eetlepel grof zeezout

halve eetlepel vers gemalen zwarte peper

1 theelepel gemalen komijn

Flink wat olijfolie

Aan het werk:

Doe alle ingrediënten behalve het zout en de zwarte peper in een koekenpan en rooster dit voor ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Zorg dat het niet verbrand. Laat het mengsel kort afkoelen en doe het dan samen met het zout en de peper in een blender. Pulseer kort totdat je kleine stukjes hebt. Zorg dat je het niet te lang in de blender doet want anders wordt het een notenpasta en dat is niet de bedoeling. De olijfolie eroverheen gieten…

Nu is je dukkah dip klaar!

Dip een stukje brood of groenten vervolgens in de dukkah. Geef je salade een extra twist door het te garneren dukkah. Over gegrild vlees smaakt het ook heerlijk.nKortom een superhandige en lekkere smaakmaker om in huis te hebben.

Smakelijk…

0 comments on “Dukkah-DipAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: