de lekkerste Hete kip

Ook dit is een recept wat heel erg lekker is, zonder ook maar een pakje of zakje te hoeven aanbreken. je vind alles wel in je keukenkastjes.
Dit is best wel een ‘spannend’ recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als je van pittig houdt, moet je het beslist eens uitproberen. Mijn kinderen zijn er dol op. Het lekkerste recept voor Hete Kip.

Wat heb je nodig: ( 4 personen)

400 gram kipfilet

5 el zonnebloemolie

3 grote gesnipperde uien

2 teentjes knoflook

1/4 liter bouillon (blokje of poeder)

2 el (keuken)azijn

9 el ketjap manis

4 el tomaten ketchup

6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker

2 el sambal (oelek)

4 el pindakaas

300 gram tauge.

Aan het werk:

Snijd de kipfilet in stukjes
Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan.
Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kipstukjes en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden.
De tauge moet wel knapperig blijven.
Serveertips

Tip: Hete Kip moet ‘heet’ zijn, maar als je dit recept voor de eerste keer maakt kun je het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Lekker met Rijst, pittige komkommersalade met rode uien, Kroepoek en Atjar.

0 comments on “de lekkerste Hete kipAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *