<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>

Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>

The Mistletoe Kus: een kerstcocktail met wodka, citroensap en een speciale en een waanzinnig gemakkelijke rozemarijn siroop die het hele drankje samenbrengt.

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>

WAT JE NODIG HEBT VOOR EEN MISTLETOE-KUS

Eerst heb je de smaakbasis nodig en dat is de rozemarijnsiroop. De siroop is eenvoudig te maken met gelijke delen water en suiker die je 5 minuten kookt. Dan laat je er een takje verse rozemarijn in vallen en dit zal het suikerwater doordrenken met heel veel kruidensmaak.

Eenmaal afgekoeld, meng je de rozemarijn siroop met wodka en citroensap. Giet in het met ijs gevulde glas wat bruisend sodawater.

Leg er vervolgens wat verse cranberry’s bovenop en voeg een takje rozemarijn toe om alles op te roeren, en je hebt een perfecte kerstcocktail.

Deze cocktail is ook heel gemakkelijk voor een groep tegelijk te maken.
Ik zal beide recepten met jullie delen.

Eerst ga je een batch rozemarijnsiroop maken. Kook gelijke delen suiker en water gedurende 5 minuten en voeg dan een takje rozemarijn toe om te trekken en de smaak aan de siroop af te geven. Laat het volledig afkoelen. Dit kan ook tot 2 weken van tevoren!

Zet dan een karaf of een schenkkan klaar Giet de wodka, citroensap, rozemarijnsiroop erbij en roer goed.

Schenk de drankjes in met ijs gevulde glazen – echter slechts voor 3/4 vol. Je hebt ruimte nodig voor het sodawater.

Maak het drankje af met sodawater, een paar cranberry’s en een takje rozemarijn om als roerstaafje te gebruiken.

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>

Je kunt de cocktail zeker een paar uur voor je feest in de kan bereiden en in de koelkast bewaren tot uw gasten arriveren.

Dit zorgt ervoor dat de cocktails superkoud zijn en dat is precies wat je wil. Gewoon vanuit de kan in je glas gieten en opdrinken zonder verder veel werk te moeten verrichten.

Wat heb je nodig:
Voor 2 cocktails:
Voor de siroop

½ kopje water
½ kopje kristalsuiker
1 takje rozemarijn
Voor de cocktail:
180 ml wodka
30 ml vers geperst citroensap
60 ml rozemarijn siroop (zie boven)
Sodawater
Handvol verse cranberry’s
2 takjes rozemarijn

Voor 10 cocktails:
Voor de siroop:

1½ kopje water
1½ kopje kristalsuiker
3 takje rozemarijn
Voor de cocktail:
1 liter wodka
150 ml vers geperst citroensap
300 ml rozemarijn siroop (verdrievoudig het recept hierboven)
1 liter sodawater
½ zak verse cranberry’s
10 takjes rozemarijn

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>

Aan het werk:
Om de rozemarijnsiroop te maken:
Meng
het water en de suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook terwijl je af en toe roert om de suiker op te lossen. Laat het mengsel 5 minuten koken, haal dan van het vuur en voeg het takje rozemarijn toe. Laat de rozemarijn ongeveer 15 minuten trekken en gooi de rozemarijn dan weg. Giet de rozemarijn siroop in een glazen pot of fles, laat afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet in de koelkast.

Om 2 cocktails te maken: Giet wodka, citroensap en rozemarijn siroop in een shaker gevuld met ijs. Dek af en schud goed om te mengen. Verdeel de drankmix over 2 glazen gevuld met ijs, zeef het ijs uit de shaker terwijl je giet. Je moet de glazen maar voor ¾ vullen. Vul aan met sodawater en een paar cranberry’s voor de garnering. Voeg een takje rozemarijn toe om als roerstaafje te gebruiken.

Om 10 cocktails te maken: Giet wodka, citroensap en rozemarijn siroop in een karaf of schenkkan gevuld met ijs en roer goed om te combineren.

Als je klaar bent om te serveren, giet je de drankmix in een met ijs cocktailglas tot ¾ vol. vul elk drankje aan met sodawater en een paar cranberry’s voor garnering. Voeg een takje rozemarijn toe aan elk drankje als ze worden geserveerd om als roerstaafje te gebruiken.

Als u de grote batch maakt voordat uw gasten arriveren, zorg er dan voor dat u de kan in de koelkast bewaart om ervoor te zorgen dat de drankjes ijskoud zijn wanneer je ze gaat serveren.

Proost, en een hele fijne decemberweek allemaal…XXX

Hier volgen nog wat meer “kerstige’, winterse en kruidige cocktails welke ik deze week gemaakt heb

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>
De Moscow Mule

<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>
dark stormy cocktail
<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>
prosecco cocktail
<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>
basilicum gin smash cocktail


<em>Kerstcocktail ”The Mistletoe Kus”</em>