<strong>“Dark &#8216;N&#8217; Stormy”</strong> Rum Cocktail

“Dark ‘N’ Stormy” Rum Cocktail

<strong>“Dark &#8216;N&#8217; Stormy”</strong> Rum Cocktail

Een van de eenvoudigste cocktails om te maken, de donkere smaken van rum en de vurige gembertonen van gingerale zijn een “match made in heaven”.
Deze cocktail zou na WO I in Bermuda zijn gemaakt, waar rum in overvloed was en zeelieden behoefte hadden aan een stevig drankje. De “Dark ‘N’ Stormy” Rum Cocktail!

<strong>“Dark &#8216;N&#8217; Stormy”</strong> Rum Cocktail

Een Dark and Stormy (of Dark ‘n’ Stormy) is een alcoholische cocktail in highball klasse die populair is in veel landen van het Britse Gemenebest, zoals Australië en Bermuda. Het bestaat uit donkere rum en gingerale op ijs. Highballs zijn een ‘klasse’ van cocktails die bestaan uit slechts twee ingrediënten. De basis is sterke drank, de rest van het glas wordt opgevuld met een non-alcoholische mixer.

Het feit dat de cocktails zo eenvoudig zijn, maakt van de highballs een erg toegankelijke cocktailklasse. In veel cocktailbars behoren ze dan ook tot de meest bestelde cocktails. Op deze cocktails hoef je namelijk geen kwartier te wachten, ze zijn lekker snel en gemakkelijk.

Uiteraard kunnen highballs afgewerkt worden met verschillende garnituren, maar in principe zijn highballs erg eenvoudig en straightforward om te maken. Highballs zijn dus misschien niet de meest gewaagde keuze, maar hiermee weet je gewoon wel dat je goed zit.

Wat is het smaakprofiel van een Dark ‘N’ Stormy?

Slechts drie ingrediënten maken dit smakelijke en krachtige brouwsel. De rum zorgt voor boterachtige rijke smaak.

De Gingerale geeft het die verfrissende, vurige noot, en de (door mij) toegevoegde Limonade siroop zorgt voor het zoetje voor de afdronk.
<strong>“Dark &#8216;N&#8217; Stormy”</strong> Rum Cocktail

Wat heb je nodig:
50ml donkere rum
100 ml gingerale
1 eetl limonadesiroop
evt wat fruit of citroen om te garneren

Aan de slag:
Vul een glas met ijs.
Voeg de donkere rum en de limonadesiroop toe.
Vul het glas verder met de gingerale en serveer gegarneerd met wat fruit of kruiden.

Klaar!!!!
Proost

Ben je nog op zoek naar een winterse cocktail voor de feestdagen, kijk dan eens naar deze cocktail met prosecco met tijm en pruimen
of naar deze kruidige cocktail met basilicum
Misschien wil je wel een cocktail zonder alcohol (= een mocktail).

<strong>“Dark &#8216;N&#8217; Stormy”</strong> Rum Cocktail