Bananenbrood uit de airfryer voor moederdag

Bananenbrood uit de airfryer voor moederdag

Moederdag vind ik het leukste als ik s’ochtends in bed mag blijven liggen, en mijn kinderen mij verrassen met een lekker ontbijt (al dan niet op bed), uiteraard met een zelfgemaakt knutselwerkje. Dit hebben ze van klein af al gedaan.

Moederdag kennen we in Nederland sinds 1928. De oorsprong van de geschiedenis van Moederdag lag bij de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag een goede manier zag om meer bloemen te kunnen verkopen.
Tegenwoordig is dat wel wat verandert, en mag je van je kinderen van alles verwachten.

Ik heb deze Taart Plateau van “Datverzinjeniet.nl”  toegestuurd gekregen, en oh, wat was die welkom.
Nadat ik eind vorig jaar mijn oude heb laten vallen, ben ik nooit meer tegen iets aangelopen waarop ik mijn baksels naar mijn zin kon presenteren. Ik was oprecht verdrietig. Een mooi baksel maken is een ding, maar het ook mooi kunnen presenteren is weer iets anders. Deze is eigenlijk nog beter dan die ik had, want hij is dus niet breekbaar, wat dus mij voor ideaal is 🙂 . Je kunt in de poot ook water gieten, zodat deze wat zwaarder wordt, en niet om valt. Verder is hij gemakkelijk af te wassen, en is heel erg fleurig.
Ik ben er enorm blij mee…!!!! Datverzinjeniet.nl is een hele leuke winkel, eigenlijk zou je een keer moeten doorklikken om te zien wat ze allemaal hebben. (Ook voor pappa’s 🙂 )

Terug naar moederdag. Iets gemakkelijks om te maken is dit bananenbrood. Simpel gezond en super lekker. Een recept wat dus ook heel gemakkelijk door de kinderen gemaakt kan worden. Ofwel, een kind kan de was doen:).


Wat heb je nodig:

3 rijpe bananen
3 eieren
50 gram havermout
100 gram tarwebloem
1,5 theelepel bakpoeder
Zout

Aan het werk:

Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.

Pak een bak om de bananen te prakken tot het een glad beslag is. Hiervoor kan je eventueel een staafmixer gebruiken.

Verpulver vervolgens de havermout tot het zo dun is als meel in de keukenmachine.

Pak nu nog een kom en klop daar de drie eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Wanneer het luchtig is opgeklopt meng je dit met de bananenpuree die je eerder hebt gemaakt.

De volgende stap is het toevoegen van de tarwebloemmeel en havermoutmeel. Roer alles goed door en voeg dan de bakpoeder toe en meng het geheel tot een glad beslag.

Stop vervolgens het beslag in de bakvorm en bak het bananenbrood in ongeveer 40 tot 45 minuten af. Indien de bovenkant van de cake te donker van kleur wordt kan je deze afdekken met wat bakpapier.


Tip:
Door met een satéprikker in de cake te prikken kun je kijken of het bananenbrood gaar is. Als je de prikker in de cake steekt en er dan weer uithaalt en het stokje is schoon (er zit geen cake aan) dan is je bananenbrood klaar en gaar!

Dit bananenbrood kun je natuurlijk ook in de oven maken, in dat geval verwarm je de oven tot 180 graden, en bak je het brood in 50 tot 60 minuten af.

Eet smakelijk.