Kip Teriyaki uit de Airfryer

Kip Teriyaki uit de Airfryer

Kip Teriyaki uit de Airfryer

Kip Teriyaki uit de Airfryer.

Kip Teriyaki uit de Airfryer

Je weet waarschijnlijk al dat KipTeriyaki een van de populairste gerechten is die in het meeste Japanse restaurant wordt geserveerd.

Dit is een van de comfortabele gerechten waar we van houden vanwege de zachte kip met knapperige schil en glanzende, zoete saus die over een kom zachte witte rijst wordt geserveerd. Om dit voor te bereiden, kun je gemakkelijk een fles teriyaki-saus uit supermarkten halen of je eigen maken met basisingrediënten die je in de meeste voorraadkasten aantreft. Hieronder is de “airfryer” versie die gewoon een goede smaak en vooral heel gemakkelijk te bereiden is . Als complete maaltijd kun je ook een gefrituurd / gepocheerd ei toevoegen.

Wat heb je nodig: (2 personen):

2 of 3 kippedijen zonder been
3 eetlepels teriyakisaus
1 eetlepel kookwijn
1 theelepel geraspte gember
Wat lente-ui, wit gedeelte

Aan het werk:

1. Snijd al het vet van de kippedijen af. Meng alle marinade-ingrediënten en doe dit samen met de kip in een ritssluitingszak.

2. Leg dit minstens 30 minuten tot enkele uren voordat u gaat koken in de koelkast.

3. Leg de gemarineerde kip met de vel-zijde naar beneden in de bakvorm van de airfryer (in een aluminium bakje of keramische schaal). Giet er de marinade over en laat deze 8 minuten op 180 graden in de oven bakken.

4. Draai de kip om (huidzijde naar boven), verhoog de temperatuur tot 195 graden en laat vervolgens nog eens 6 minuten bakken, of totdat het vlees gaar is en de bovenkant mooi bruin is.

Dit alles serveer je met rijst en een potje teriyakisaus, of nog beter, maak deze saus zelf 🙂 Het is heel gemakkelijk, hier volgt het recept:

Teriyakisaus:

Wat heb je nodig:

1/2 kop Japanse lichte sojasaus
2 eetlepels water
3 eetlepels zoete rijstwijn (mirin)
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepels honing
2 theelepel maizena
1 theelepel gemalen verse gember, optioneel

Aan het werk:

1. laat de sojasaus, water (meng met de maizena), zoete rijstwijn, bruine suiker, honing en verse gember tot het kookpunt komen.

2. Wanneer het mengsel begint te koken, verlaag je het vuur en blijf je roeren tot de consistentie die u wilt.

3. Haal van het vuur en breng het over in een kleine kom om het iets af te laten koelen (het mengsel wordt dikker als het afkoelt).

Eet smakelijk

Bron: Ellenguan

Kip Teriyaki uit de Airfryer