Sticky Balsamico Kippe-dijen stoofpot uit de slowcooker of oven

Elegantie maar dan easy in dit complete Slowcooker gerecht. Iets lekkers, met bijna geen inkopen, alles staat wel in je keukenkastje. Sticky kippe-dijen, aardappelen, wortels en rode uien, gekookt met balsamico azijn en honing. Luxueus en om serieuze indruk te maken. Sticky Balsamico Kippe-dijen stoofpot uit de slowcooker of oven.

Wat heb je nodig:

4 wortels in stukjes gesneden

3 grote aardappelen

1 rode ui, in ringen gesneden

Zout en peper

4 kippedijen

olijfolie

3 eetlepels Balsamico-azijn

2 eetlepels honing

1 eetlepel tijm

Aan de slag:

Vet de Slowcooker in met olijfolie, en de wortels, uien en aardappelen mogen in de Slowcooker, kruiden met peper en zout.

De Kippedijen kruiden met peper en zout, en aan beide kanten aanbruinen in een braadpan, dit hoeft maar enkele minuten, de kippe-dijen mogen nu ook in de Slowcooker.

In een kleine kom, meng de balsamicoazijn met de honing en de tijm, en giet deze dan over de kippe-dijen. Zet de Slowcooker aan, 3 ½ tot 4 uur op High, of tot de kip helemaal gaar is.

Haal de kip met groente uit de slowcooker en dek deze af op een mooie schaal, en de jus in een klein pannetje gieten, de jus laten inkoken voor ongeveer 10 minuten, of totdat je deze zelf dik genoeg vind.
Giet de jus voorzichtig over je kip met groente.

In de oven, ook het vlees eerst aanbraden,  In de oven 40 minuten op 175 graden. bekijk ook dit handige schema 😉

Eet smakelijk. 🙂

0 comments on “Sticky Balsamico Kippe-dijen stoofpot uit de slowcooker of ovenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: