Kei, kei, kei lekker…..Meatloaf / Vleesbrood / Gehaktbrood met witlof en appelstroop-jus
Hoe simpel kan iets zijn.
Wat heb je nodig:
800 gram gemengd gehakt
4 stronkjes witlof
2 uien versnipperd
3 beschuiten
vleesbouillon (opgelost in 200 ml warm water)1 blokje
jenever 2 borrelglaasjes 🙂
citroen (sap van)0.5
suiker
3 el appel stroop
peper
zout
800 gram aardappelen
150 ml melk
bakboter
nootmuskaat
Aan het werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het gehakt met de beschuiten en sjalot. Kruid met peper en zout. Vorm een broodje, leg het in een beboterde ovenschaal en maak het wat nat. Zet 45 minuten in de oven en lepel er regelmatig de jus over.
- Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Spoel het witlof, halveer het in de lengte en verwijder de bittere kern. Stoof het in boter (flinke brok op een laagje vuur, deksel op de pan). Breng op smaak met suiker en citroensap. (mag een uurtje op staan)
- Neem het gehaktbrood uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de jenever en de bouillon, en schraap goed los. Roer er de stroop door. Giet alles in een steelpannetje. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte.
- Snij het gehaktbrood in plakken. Serveerdeze met de saus, de puree en het witloof.Voila….Eet smakelijk
0 reacties op “Meatloaf / Vleesbrood / Gehaktbrood met witlof en appelstroop-jus”Voeg die van jou toe →