Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”

Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”

Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”

Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”
Kip dragon is eigenlijk een wereldberoemd Frans recept, maar aangezien ik dit recept in het kookboek van “Sergio Hermans’s Simple Food”  vond, besloot ik deze te proberen, The Simple Food, daar had hij niks teveel van gezegd, gerechtje was zo klaar, en ongelofelijk lekker.
Dragon is een kruid dat heel lekker is op o.a kip, en wat dus echt een kei lekkere geur afgeeft in de keuken. Een kruid vol van Mineralen waaronder ijzer, dus niet alleen lekker, maar erg gezond ook nog.
Bedankt voor het recept Sergio….zeker voor herhaling vatbaar. 🙂

Wat heb je nodig:
4 Kipfilets
Peper en zout
Wat boter
Tijm
2 teentjes geperste knoflook
1 ui
2 eetlepels azijn
3 dl boullion
3 eetlepels dragon (Liefst vers)
1 gepelde tomaat in blokjes gesneden

Kruid de kippenfilets met peper en zout, en braad ze in wat boter alvast aan alle kanten wat bruin, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Voeg de tijm, knoflook en de ui toe, en laat twee minuten rustig mee bakken. Giet hierbij regelmatig de over de kip met de bakjus uit de pan. Blus nu met de azijn af en voeg de bouillion toe, en laat dit rustig zeven minuten verder garen, draai de kip wel regelmatig om.
Voeg dan de dragon toe en meng alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten door garen. Voeg een klontje boter toe en laat smelten, en vervolgens de tomatenblokjes. Kruid af met Peper en zout.

Heerlijk bij de aardappel, rijst en zelfs Pasta

Eet smakelijk 🙂

Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”

0 reacties op “Sergio Herman’s “Kippetje Dragon”Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *