Kip Burrito Kommetjes uit de slowcooker

Kip Burrito Kommetjes uit de slowcookerMaar vijf minuten voorbereiding, en je wordt beloond met een super lekker en gezonde maaltijd in de avond.
Geserveerd in een kommetje, vol met zilvervliesrijst, bonen, mais en pittig gekruide kip.
Alles ineens klaargemaakt in de slowcooker, je hoeft het alleen maar op te eten….

Dit wordt klaargemaakt in twee fases. Eerst de kip, en daarna de groente.
Dit om te voorkomen dat de bonen en mais te “soppig” worden.

Als je dit de eerste keer klaarmaakt, geef je wat extra aandacht aan de rijst. Beter is het om zilvervliesrijst te gebruiken
Zilvervliesrijst houdt beter zijn vorm, mocht het te lang gekookt worden.
Dus de eerste keer is een paar keer proeven op zijn plaats, mocht er meer vocht bij moeten, kun je dit namelijk
gewoon ook doen.

Het mooie van dit gerecht is, dat elk ingredient door en door gekruid is met de tomaten met het komijnzaad.
Serveer in een kom, eventueel gegratineerd met cheddar kaas. Eet het zo, of serveer deze met burrito’s, zure room en wat guacamole
of alleen avocado’s.

Wat heb je nodig: (5 a 6 personen)

600 gram kipfilet, kippe-dijen, of een mix
1 blik tomatenblokjes
250 ml kippeboullion, iets meer maken.
2 theelepels chillipoeder
2 theelepels zout
1 theelepel komijn
1 kop zilvervliesrijst
1 blik chillibonen, uitgelekt, en afgespoeld
1 blik mais
Evt Toppings: geraspte kaas, zure room, gesneden avocado, guacamole, chillisaus, gesneden uien, gesneden sla.

Bekijk hier het filmpje 🙂

Aan het werk:

Mix de tomatenblokjes, chillipoeder, zout, komijn en 1/2 kopje bouillon door elkaar.
Plaats de kipfilet in zijn geheel in de slowcooker, en giet het mengsel erover. De kip hoort onder te staan, is dit
niet het geval, dan wat meer bouillon erbij.
Deksel erop en zat de Slowcooker op low voor 3/4 uur.

Na 3/4 uur, deksel eraf, en voeg je de rijst, bonen en mais toe. Tijdens deze laatste uren regelmatig controleren of de rijst gaar is,
en of er evt boullion bij zal moeten. De volgende keer zul je het zo wel weten hoeveel boullion je moet gebruiken.
Het is klaar als de rijst gaar is. Mocht het zo zijn dat het nog te nat is, deksel eraf laten en op high laten droogkoken.

Met twee vorken mag je nu de kip uit elkaar halen en terug bij de rijst doen. Nu ga je nog een keer proeven, en
eventueel bijkruiden met zout en peper.

Mocht je geen slowcooker hebben, en je wilt dit toch maken, is hier een heel handig schema te vinden.

Serveer in kommetjes, evt met geraspte kaas.

Eet smakelijk..Buen apetito

Bron: The kitchn.com

0 comments on “Kip Burrito Kommetjes uit de slowcookerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *