De Jalapeno burger: het recept:
Ik hou van Burgers, gewone burgers, burgers met smaken, maar ook van gevulde burgers.
De Jalapeno burger gevuld met Jalapeno’s en de cheddar zorgen voor een smaakexplosie zodra je erin bijt. Dat komt omdat de kaas met de peper ervoor zorgen dat de burger lekker sappig blijft en niet uit droogt.
Een burger waarmee je indruk maakt op je barbecue gasten!
Wat heb je nodig: 4 flinke burgers
800 gram half om half gehakt
2 eetlepels fijn gesneden ui
Zout en peper om af te kruiden
4 eetlepels zachte cremekaas
75 gram cheddar kaas
1 teentje knoflook heel klein gesneden, liefst nog ouderwets geperst.
1 verse Jalapenopeper, gesneden (De zaadjes verwijderen als je niet van pittig houdt)
1 eetlepel olijflolie
Broodjes en evt tomaat, en sla voor de afwerking
Aan het werk:
- In een schaal, mix de crèmekaas, cheddarkaas, knoflook en je jalapeno peper door elkaar.
- In een andere schaal mix het gehakt met de peper en zout en de klein gesneden ui. Verdeel het vlees in vier gelijke stukken. Verdeel vervolgens de kaas in vier gelijke stukken, en maak deze plat, in een minihamburgervorm. Pak nu de kaas in met het vlees. Een handige manier is op dit filmpje te zien. Zorg ervoor dat heel de kaas goed bedekt is.
Smeer elke burger in met een beetje olijfolie.
Grillen op de BBQ
Grill de burgers voor ongeveer zes tot zeven minuten aan iedere kant. De burger moet van binnen 75 graden zijn, voor hij klaar is.
Smakelijk eten 🙂Bron: spendwithpennies
0 reacties op “Dude Food….Jalapeno burger met Cheddar kaas op de barbecue”Voeg die van jou toe →