De “Pulled Pork” Bitterbal

De “Pulled Pork” Bitterbal

De “Pulled Pork” Bitterbal

De “Pulled Pork” BitterbalDe “Pulled Pork” Bitterbal

Pulled Pork is kei lekker, en als ik dat maak, maak ik gelijk een kilo. Je zult toch maar iets tekort komen. Maar nu ik dit recept tegenkwam besloot ik om nog een extra pond erbij te maken. De left-over worden Bitterballen….maken, in de vriezer, en altijd een heerlijke snack in huis. Mora….u wordt bedankt…Deze smaken tig keer beter. Ik doe het voortaan gewoon lekker zelf. Geen gebakken lucht, of meelballen, maar rijkelijk gevulde ballen, met een fantastische smaak….De “Pulled Pork” Bitterbal
Komt ie dan:

Wat heb je nodig:

400 gram pulled pork

500 ml runderbouillon, koud

80 gram roomboter

100 gram bloem

6 gram gelatine, geweekt in koud water

2 eetlepels bladpeterselie, gehakt

Paneermeel, fijn

4 eiwitten

1 eetlepel bloem

Paneermeel, grof bijv. Panko

Aan het werk:

  1. Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen maar voorkom dat het bruin wordt.
  2. Roer met een garde de bloem erdoor.
  3. Laat één à twee minuten doorgaren tot het goudgelig van kleur is en de massa loslaat van de bodem.
  4. Giet geleidelijk de bouillon bij de roux, steeds wat toevoegend als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Laat de ragout twee à drie minuten doorkoken tot de bloem gaar is. Pas op dat het niet aankoekt of aanbrand. Pas je vuur hierop aan. Proef de ragout en haal de pan van het vuur als de ragout glanst en niet meer melig smaakt.
  5. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor en vervolgens het vlees en de peterselie.
  6. Schep de massa over in een platte schaal en leg op de ragout plasticfolie. Dit om velvorming en uitdroging tegen te gaan. Laat dit volledig afkoelen in de koelkast, het liefst de hele nacht.
  7. Zet 3 diepe borden klaar met daarin het fijne paneermeel, de losgeklopte eiwitten met een eetlepel bloem en het grove paneermeel.
  8. Schep bollen ragout en rol ze tot een balletje en haal ze door het fijne paneermeel. Daarna door de eiwitten en vervolgens door het grove paneermeel. Rol de bitterbal nog even na over je werkblad. Zo blijft het paneermeel iets beter zitten.

Nu kun je ze op 180 graden frituren, als ze gaan drijven zijn ze klaar. In de vriezer blijven ze enkele maanden houdbaar.

Smakelijk….

De “Pulled Pork” Bitterbal

0 reacties op “De “Pulled Pork” BitterbalVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *