Slowcooker “Lo Mein”

Slowcooker “Lo Mein”

Het mooie van de Slowcooker, is dat je ochtends voor je aan de slag gaat,
alles in de pot kunt stoppen, en je Slowcooker doet de rest. Je vlees wordt echt super mals.

Savonds nog de tafel dekken, en iedereen kan aan tafel.
Een kind kan de was doen.

Op mijn zoektocht kwam ik het recept tegen van Lo Mein.
Lo Mein is een gerecht waarin je eigenlijk zelf kunt kiezen wat voor Noodles of bamie je hiervoor gebruikt,
zolang het maar op de juiste manier gekookt wordt.

Geen mix voor Bamie meer, want eenmaal dit gegeten te heben, ben je verkocht.

Wat heb je nodig: ( 6 personen)

800 gram kip of varkensvlees zonder bot
3 kopjes broccoli
2 wortels of penen, julienne gesneden
2 takjes Selderij
1 kopje peultjes
1 pak Noodles

Voor de saus:

1/3 kopje soya saus
3 tenen knoflook, gehakt
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel oyster sauce
1 eetlepel verse gember, gehakt
1 theelepel sesam olie

Aan het werk:

Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar, en dit mag alvast in de Slowcooker.
Het vlees mag er nu bij, met een eetlepel zorgen dat al het vlees een laagje saus heeft.

De slowcooker mag nu aan: low 7-8 uur of high 3-4 uur.

Het vlees na deze tijd even eruit, met twee vorken het vlees een beetje uit elkaar halen, let op, het is geen pulled pork, leuke stukken proberen te houden.
Dan het vlees met de sappen terug in de slowcooker, en alle groenten mogen er nu bij.

Op High: 15 tot 30 minuten, of tot de groente gaar is.

Kook nu de noodles of bamie zoals beschreven op de verpakking, goed laten uitlekken.

Heb je nu geen Slowcooker, maar wil je dit gerecht toch maken, kijk dan op deze tabel.

Meteen serveren.

0 comments on “Slowcooker “Lo Mein”Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: