Chocolade-Advocado taart (zonder oven)

Chocolade-Advocado taart (zonder oven)

Chocolade-Advocado taart (zonder oven)

Chocolade-Advocado taart (zonder oven)Chocolade-Advocado taart (zonder oven)Geen extra suiker, vet, eieren of meel  voor deze taart, daarom is deze licht verteerbaar. Chocolade – Advocado taart (zonder oven)

Dat is pas genieten van taart!

Werk
20 min
Gaartijd
geen
Koelkast
20 min
Portie
1 taart

Wat heb je nodig:

  • 200 g noten
  • 250 g gedroogde vijgen
  • 2 volle eetlepels kokosolie
  • 300 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
  • 5 à 6 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • taartvorm (ideaal is een springvorm met een sluitring die je kunt openen, zodat de bodem en de rand loskomen)
  • bakpapierAan het werk:
    Blend de noten, de vijgen en de kokosolie in een blender tot een grove mix.

    Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met bakpapier. Leg het notenmengsel erin en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.

    Laat de chocolade rustig smelten au bain-marie. Mix het vruchtvlees van de avocado’s en meng met een beetje sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade door de avocadopuree.

    Lepel het chocolademengsel over de noten in de taartvorm. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.

    Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder de bodem en leg de taart op een dienbord; verwijder nu pas het bakpapier.

    Geniet van dit heerlijke dessert!

    Bedankt PASCALE NAESSENS

 

Chocolade-Advocado taart (zonder oven)

0 reacties op “Chocolade-Advocado taart (zonder oven)Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *