Aardappel-Bloemkool gratin

Aardappel-Bloemkool gratin

Ik ben zelf niet dol op koolsoorten, maar soms kom je er niet onderuit. Ik probeer er dan ook wel altijd iets van te maken, dat iedereen het wel lust.
Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje met kaas en Bacon. Aardappel-Bloemkool gratin
Echt heel lekker en gemakkelijk.

Wat heb je nodig:
500 gr bloemkoolroosjes
600 gr kruimige aardappels
125 gr roomkaas
½ bekertje kookroom (ik gebruik light)
1 grote ui (gesnipperd)
8 plakjes bacon (gebakken)
1 zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt)
Olijfolie

Aan het werk:
kook de bloemkool roosjes en aardappels 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en roer ze door elkaar. In een steelpannetje met wat boter (niet bruin laten worden) bak je de ui.Kruiden met peper en zout, giet er de kookroom bij en de roomkaas. Vervolgens als het romig wordt, voorzichtig onder roeren de helft van de geraspte kaas. Neem een ovenschaal en vet die in met wat olijfolie (of margarine). Doe de aardappels en bloemkool er in, strijk glad en giet er de gemaakte saus overheen. Garneer met de geraspte kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak het in 20 minuten af totdat het heet is en begint te bubbelen.

0 comments on “Aardappel-Bloemkool gratinAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *