Fish-Pie Troostvoedsel uit Engeland


Engeland wordt omringt door zeeën, dus visgerechten volop te verkrijgen. Een keer iets anders dan Fish&Chips is de Fish-Pie (Fisherman’s-pie). Deze Pie (taart) wordt niet met deeg gemaakt maar met aardappelpuree. Een heel simpel gerecht, enige voorbereiding maar zeker niet moeilijk.

Wat heb je nodig:
350 g vis (b.v. kabeljauw, koolvis, zalm, etc.)
150 g gerookte vis (b.v. makreel)
300 ml melk
1 ei, hardgekookt
50 g boter
50 g bloem
2 el peterselie, fijngeknipt
1 citroen, uitgeperst
500 g aardappelpuree (Liefst zelfgemaakt natuurlijk, als je het doet, doe het dan gelijk goed 🙂 )  Recept aardappelpuree
zout, versgemalen peper

Aan het werk:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij het ei in stukjes.

Ontdoe de vis eventueel van zijn velletje. Pocheer de vis in de melk. Giet de vis af en vang het kookvocht op. Vul dit weer aan tot 300 ml. Breek de vis met een houten spatel in stukjes. Haal eventueel graatjes en achtergebleven velletjes uit de vis.

Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer dit tot een papje en laat even garen. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus ±5 minuten koken, onder voortdurend roeren. Voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.

Schep de peterselie, het ei en de vis voorzichtig door de saus. Schenk de visragout in een ingevette ovenschaal. Doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit met mooie krullen een dikke laag puree op de ragout. Verdeel er wat vlokjes boter over en laat de schaal in de oven in ± 45 minuten warm en goudbruin worden.

Optie; vervang een deel van de vis door beetgaar gekookte bloemkool roosjes. Bestrooien met een beetje geraspte kaas.

0 comments on “Fish-Pie Troostvoedsel uit EngelandAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *