Wilma

Wilma

Wilma

Hobby Gezocht!!!:

Wilma

Mijn naam is Wilma. Geboren in Tilburg, woonachtig in Oss.

Getrouwd met Marc en in het bezit twee schatten van pubers.
Ik werkt(e) (graag) als planner bij een grote firma dat hulpmiddelen verschaft aan mensen met mobiliteit problemen, nooit verwacht dat ik ooit zelf een patiënt ging worden. Ik leefde er volop op los, en ging als een speer…!!!
Een groot sociaal netwerk met het daarbij behorende leventje. Het kon niet kapot..!!!!

Hobby’s???…..Geen tijd voor….Mijn leven is een grote hobby…

In april 2015 ben ik voor het eerst ziek geworden, door middel van uitslag in mijn nek en gezicht.
Vlak daarna zijn de problemen begonnen.
In november 2015 kwam de uiteindelijke uitslag , ik was voortaan LUPUS patiënt. LUPUS voor Dummies en Wat is Lupus (moeilijke uitleg).

LUPUS, daar kun je niet omheen, dat is er gewoon, en je dient je leventje aan te gaan passen, doe je dat niet, je straft gewoon en alleen jezelf.

Zoektocht naar hobby is gestart.

Nu ben ik altijd al gek geweest op koken, en lekker eten, maar dat werd door mijn werk altijd behoorlijk onmogelijk gemaakt, de “snelle” maaltijd pakjes en zakjes waren de orde van de dag.

Mijn Cockpot, oftewel mijn Slow cooker (ik noem hem de slome) is geen weggegooid geld geweest, een paar keer per week wordt deze weer tevoorschijn getoverd om aan de slag te kunnen. Het voordeel van een slow cooker is, dat je veel gerechten klaar kunt maken, zonder daarvoor uren in de keuken te staan, want ook daar heb ik de energie niet meer voor (zie het als een hulpmiddel voor mij).
Je stopt smorgens alle ingrediënten erin, zet hem aan en kunt gaan werken of boodschappen doen (vaak in mijn geval, een paar uurtjes plat). In Amerika is een slow cooker een veelgebruikt apparaat, hier in Nederland helaas nog niet. Ik heb lang getwijfeld, het was wel even een uitgave natuurlijk, maar erg blij dat ik hem toch gekocht heb.

Ik kook heel graag, ben graag in de keuken bezig, en mijn gezin vind het allemaal prima, mijn proefkonijnen.
Geleerd heb ik inmiddels dat slim gevulde keukenkastjes, en wat speurwerk op internet een heel lekkere maaltijd zonder pakjes of zakjes kan opleveren. Ik kijk graag naar kookprogramma’s en mijn liefde voor de Vlaamse keuken blijft naar boven komen. Ik ben een tijd in België verbleven, daar vind je in de supermarkten geen Nasi en Bami mix, of volledige maaltijden in een kartonnen doos van 20×10 cm. Daar heb ik ECHT leren koken. Belgen zijn veel meer dan Patatbakkers of cervela eters.

Sergio Herman is niet voor niets naar België vertrokken, en ook Peter Goossens volg ik op de voet.
Met name de klassiekers in mijn geval. De oude smaken van “vroeger” laten terug komen in de moderne keuken. De “VOL AU VENT” oftewel “kippenragout”, niet uit een blikje, die je leegschud boven de pan, en als blikje in de pan valt, met ribbeltjes erin van het blikje… maar helemaal zelf gemaakt, dat is toch veel lekkerder en leuker. Trots als het ook met smaak wordt opgegeten. De geuren van het koken die zich verspreiden in het huis. …Meer moet dat niet zijn… (uitspraak Peter Goossens  🙂 )

Ik hou van de vraag die ik ochtends al hoor…..Mamma….wat eten we vanavond????

Veel plezier op de website.
Liefs van Wilma

 

 

Wilma

0 reacties op “WilmaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *