Low budget Paas Hapjes.
Voor minder dan 5 euro je tafel vol zelfgemaakte goedkope hapjes?
Als je eens een blik in de kasten en koelkast werpt, vind je daar vaak van alles wat je nog kunt gebruiken.
Bijvoorbeeld een tweetal plakjes bladerdeeg, eieren, tomaatje en lente-ui.
Ik wil je laten zien, dat je met een klein beetje moeite een kei leuke hapjes planken kunt maken voor de paastafel, zonder al teveel geld uit te geven. Uiteraard heeft dat ook veel te maken met presentatie, maar ook dat is niet zo moeilijk. Tegenwoordig hoeft het geen kunstwerk meer te zijn, hou het speels, leg er bijvoorbeeld wat lente-ui tussen. Laat je fantasie maar de loop.
Kijk nog eens rond, en je vind vast wel iets waarop je het leuk kunt presenteren.
Ik heb de presenteerplankjes van “Datverzinjeniet.nl, dat zijn mini plankjes, waardoor je op ieder plankje iets anders kunt presenteren. Kei schattig. Zorgen dat het er uitnodigend uitziet is niet zo heel moeilijk.
Doe iets met je servetten, geen pak servetten op tafel, of een keer wat anders dan een servetring,
Er is van alles te vinden. Ik heb de ook de servet tulpen van “Daverzinjeniet.nl”.
Kortom, alles bij elkaar, breng de Lente op je tafel.
Aardbeienkuipjes:
Wat heb je nodig:
2 plakken bladerdeeg
½ bakje aardbeien
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels suiker
wat basilicum
komkommer, een paar plakjes in een kleine stukjes gesneden
1 ei geklutst
cupcakevormpjes
Aan het werk:
Verhit de oven op 175 graden
Laat de plakken bladerdeeg 10 minuten ontdooien, en snijdt deze per plakje in vier vierkanten.
Leg deze vierkantjes in cupcakevormpjes, met de vier punten omhoog, en smeer de punten in met wat ei. Je kunt de bodempjes inprikken met een vork, of leg er wat ongekookte rijst op voor het tegengaan van het bollen van de bodem.
Zet de bakjes in de voorverwarmde oven voor 8/10 minuten, maak nu de dressing, Balsamicoazijn, suiker en basilicum bij elkaar mixen.
Laat de bakjes afkoelen.
Leg op het bakje op een paar schijfjes aardbeien, daarover de kleine stukjes komkommer, en sprenkel de Balsamico dressing voorzichtig hierover.
Gebakken Geitenkaasjes:
Wat heb je nodig:
Verse geitenkaas (rolletje)
Bloem
1 geklutst ei
paneermeel
Aan het werk:
Snijdt het rolletje geitenkaas in plakjes.
Zet nu drie schaaltjes klaar, de eerste met wat bloem. De tweede met het geklutste ei, en de derde met het paneermeel.
Vervolgens ieder plakje dompel je eerst in de bloem, daarna met het ei, en dan als laatste het korstje maken met het paneermeel. Zorg ervoor dat je kaasjes met iedere laag goed bedekt is.
Ik heb ze in mijn airfryer gebakken, op 190 graden, waren ze binnen vijf minuten klaar.
Tulp Tomaatjes:
Wat heb je nodig:
Cherry tomaatjes
Roomkaas
Lente-ui
Aan het werk:
Snijdt eerst een kruis aan de bovenkant van de tomaatjes, niet te ver insnijden, maar ver genoeg om ze een klein beetje open te kunnen trekken. Ga nu voorzichtig ten werk: snijdt met een schilmesje of cocktailprikker het sap eruit.
Met de Cocktailprikker of schilmesje maak je nu voorzichtig een gaatje aan de andere kan van het tomaatje.
Vul met een theelepel de tomaat met de roomkaas, en veeg de buienkant schoon.
Steek in het gaatje een opgerold takje van de lente ui. Leg de Tulpen mooi op een plankje of bordje.
Gevuld ei:
Wat heb je nodig:
4 eieren
1 ½/ eetlepel mayonaise
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
Snufje chilipoeder
eventueel wat fijngehakte peterselie of bosuitjes
Aan het werk:
Kook de eieren hard. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Wip met een lepel (of je duim) de ei-gelen uit de eieren doe ze in een kom. Leg de lege eiwitten op een mooie schaal.
Prak met een vork de ei-gelen tot kruimels. Hoe fijner, hoe gladder je vulling straks zal zijn.
Meng de mayonaise, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, peterselie en bosuitjes door het eigeel. Prak en roer tot je een gladde massa hebt.
Verdeel het mengsel over de ei-gelen. Dit kan met een spuitzak en een gekarteld spuitmondje, maar ook met twee lepels. Het is maar net wat je makkelijk vindt.
Eet Smakelijk 🙂