Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”

Chaos is een vorm van orde.
“Het Briefje”

Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”

Als echte foodie ben ik natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe ideeën en leuke recepten om uit te proberen. Ieder magazine, allerhande, kookboeken….Ik heb boekenkasten vol.

Alles werd bewaard, en met het in opmars komen van de digitale wereld, verdween er zelfs een groot gedeelte in verschillende dozen boven op zolder. Zonde, want in die dozen zijn er best wel pareltjes uit het zicht verdwenen. Er is soms wat sprake van wat chaos in mijn orde.

Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”

Een tijdje geleden vroeg mijn man plots wanneer we weer eens keer PILAV gingen eten.
Nu moet je weten, vanaf kinds aan is dit een gerecht wat hij heel graag at, en zijn moeder vaak voor hem klaar maakte. En dat kon ook alleen zijn moeder echt lekker klaar maken.

Een recept wat dus nu nog steeds door de familie gaat, en met het samenkomen met zijn allen toch altijd wel op tafel verschijnt.
Een echt familiemomentje dus.

Pilav eten…Ja dat is goed. Maar meteen in mij een lichte vorm van paniek.
Dat recept….waar is dat gebleven? Natuurlijk kan ik gewoon op internet vinden hoe Pilav gemaakt wordt.
Maar…dat echte “Neusje van de zalm”, de “Finesse” zeg maar (die van Moeders), staat geschreven op een 25 jaar oud hand geschreven briefje, wat dus in een van die vele dozen is verdwenen.

Dom van mij, want hier had ik toch echt wel wat zuiniger mee om moeten gaan. Als dit kwijt was geraakt, is het niet alleen een familierecept die weg was, maar ook dat briefje. Dat handgeschreven briefje wat met alle liefde aan de keukentafel geschreven was zoveel jaar geleden. Het moest dus gevonden worden, en besloot meteen dingen anders aan te gaan pakken.

Nu heb ik het recept uiteindelijk gevonden, maar de lange tijd en het slechte opbergen heeft uiteindelijk helaas wel zijn effect gehad op het briefje. Dit was toch wel heel erg.

Verkleurd, gescheurd, en het was zeker wel te zien waar het briefje voor gebruikt werd…tijdens het koken, dus naast het bakken van het vlees.

Nu is Bellea dus gespecialiseerd in opbergmogelijkheden, precies waar ik naar op zoek was.
Ze hebben naast ringbanden, tabbladen, opbergmappen vele andere oplossingen. Maar het mooie hiervan is dat ze zelfs speciaal op maat gemaakte mogelijkheden bieden.
Extra interessant ook voor ondernemers dus.
Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”

Omdat ik nu een ringband met tabbladen gebruik zijn al mijn documenten en recepten op één plek gebundeld en wil ik nu bijvoorbeeld mijn map wat persoonlijker maken dan kan dat ook. Bellea is zelfs gespecialiseerd in het bedrukken van mappen, en eigenlijk al hun producten.

Als jij veel gebruik maakt van losse brochures, folders of flyers dan is Bellea dus echt iets voor jou. Met hun oplossingen kun jij namelijk al jouw losbladige informatie in bundelen en eventueel bedrukt geeft het een nog mooiere uitstraling. Dus heb jij een bedrijf of hou je er gewoon van om geordend te zijn? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Hier vind je nog allerlei informatie over de Ringmappen en de Tabbladen van Bellae.
Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje” Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”

Zal ik dan toch het beroemde recept maar met de wereld gaan delen? Want eigenlijk is hij dat wel waard toch?
Vooruit…dat ga ik doen. Dus ik ga nu snel aan “Moeders Pilav” beginnen.

(Maar mijn papiertje leen ik natuurlijk aan niemand uit, maar dat snap je wel toch 🙂 )

Succes allemaal met ordenen!!

Wordt vervolgt en tot snel!

Chaos is een vorm van orde.<br>“Het Briefje”