Afbeelding gepubliceerd op: | 23 november 2022 |
---|---|
Afbeeldingsgrootte: | 1000 × 1000 px |
Naam afbeeldingsbestand: | roux-maken.jpg |
WITTE ROUX Witte roux heeft minder dan 5 minuten nodig om te koken. Het kookt net lang genoeg om de smaak van rauw meel kwijt te raken. Het wordt meestal gebruikt als verdikkingsmiddel voor sauzen . Het is geweldig voor gebruik in een Bechamelsaus of een witte jus . Denk aan die macaroni en kaasjongens.
BLONDE ROUX Als je blond wordt, moet je het ongeveer 5-10 minuten koken. Het krijgt een zeer lichtbruine, bijna pindakaaskleur. Dit is een geweldige basis voor romige soepen en bisques.
MIDDELBRUINE ROUX De middelbruine roux heeft 15-25 minuten nodig om te koken. Het moet een melkchocoladebruine kleur hebben als het klaar is. Dit soort roux wordt vaak gebruikt voor sausjes als Jachtsaus en bijvoorbeeld rode wijn saus.
DONKERBRUINE ROUX Donkerbruine roux gaat een verbintenis aan. Maar het is absoluut de moeite waard. Het duurt tussen de 30 en 40 minuten en zorgvuldige aandacht. Klop continu om ervoor te zorgen dat je het NIET VERBRANDT. Hiermee maakt je meest rijke sausjes die je kunt hebben.