Roux is in feite een gelijk mengsel van bloem en vet, gekookt op middelhoog tot laag vuur om de bloem te laten koken. Er zijn 4 basissoorten roux; wit, blond, middenbruin en donkerbruin. Elk van hen heeft een ander gebruik . (Scroll hieronder naar beneden voor gedetailleerde beschrijvingen en toepassingen voor elk). De lichtere roux heeft minder smaak, maar werkt prima als verdikkingsmiddel . De donkere roux wordt niet zo dik, maar heeft een geweldige diepe rijke smaak. Terwijl de roux kookt, wordt het zetmeel in de bloem geroosterd, wat het zijn smaak geeft. Hoe meer geroosterd de bloem (hoe donkerder de roux), hoe meer smaak je roux zal hebben.

roux-maken.1

Afbeelding gepubliceerd op: 23 november 2022
Afbeeldingsgrootte: 1000 × 1000 px
Naam afbeeldingsbestand: roux-maken.1.jpg
Roux is in feite een gelijk mengsel van bloem en vet, gekookt op middelhoog tot laag vuur om de bloem te laten koken. Er zijn 4 basissoorten roux; wit, blond, middenbruin en donkerbruin.
Elk van hen heeft een ander gebruik . (Scroll hieronder naar beneden voor gedetailleerde beschrijvingen en toepassingen voor elk).
De lichtere roux heeft minder smaak, maar werkt prima als verdikkingsmiddel . De donkere roux wordt niet zo dik, maar heeft een geweldige diepe rijke smaak.
Terwijl de roux kookt, wordt het zetmeel in de bloem geroosterd, wat het zijn smaak geeft. Hoe meer geroosterd de bloem (hoe donkerder de roux), hoe meer smaak je roux zal hebben.