Het vlees pruttelt op zijn gemak sappig en gaar, en vult je huis met een lekker aroma. “Pulled-beef” Taco uit de slowcooker.
Iedereen die binnen kwam zei: Wat eten we, het ruikt hier lekker.
Pulled-Beef taco’s gegaard op zijn gemakje in de slowcooker. Het moet wel de hele dag pruttelen, maar dan heb je ook wel wat.
Zodra je thuiskomt avonds, nog wat sla snijden, de guacamole, zure room en tomaten uit de koelkast, en aan tafel.
Ik laat ze zelf de taco’s vullen, die bakjes staan wel zo gezellig op een gedekte tafel.
Wat heb je nodig:
1 kilo rib- of sucadelappen
1 kopje runderbouillon, (liefst zelf gemaakt, is veel lekkerder)
½ eetlepel chilipoeder
½ eetlepel komijn
2 uien
3 tenen knoflook
zout en peper
1 klein blikje tomatenpuree
Sap van 2 citroenen
Aan het werk:
Mix de droge ingrediënten, dus de chilipoeder, komijn, zout, peper door elkaar en wrijf hiermee het vlees goed in.
Braad in een braadpan het vlees even aan, nu mag dit alvast in de slowcooker. (De aanbaksels mogen erbij, is lekker)
De uien, knoflook, tomatenpuree, citroensap en de bouillon in een staafmixer, en even door elkaar mixen, en klein maken. Dit mag nu over het vlees gegoten worden.
Deksel erop, en 8 tot 10 uur op LOW, of 5 of 6 uur op HIGH.
Het vlees mag er nu even uit, met een vork het vlees uit elkaar halen, en eventueel vet verwijderen. Het vlees mag weer terug in de pan en doorgeroerd worden voorzichtig.
Nu nog 30 minuten op LOW, en dan met een tang het vlees eruit halen, en op een schaal leggen.
Serveer met Taco’s, sla, verse guacamole (klik hier voor recept), tomaatjes of zure room.
Bron: lifeinthelofthouse
0 reacties op ““Pulled-beef” Taco uit de slowcooker”Voeg die van jou toe →